Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Koningsdag 2020: zo vieren de Oranjes de verjaardag van Willem-Alexander

Koningsdag 2020: zo vieren de Oranjes de verjaardag van Willem-Alexander

Koningsdag 2020: zo vieren de Oranjes de verjaardag van Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander viert maandag zijn verjaardag thuis op Paleis Huis ten Bosch, samen met koningin Máxima en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane. Hij zal om 10.00 uur een korte boodschap uitspreken en om 16.00 uur een nationale toost uitbrengen, kondigt de Rijksvoorlichtingsdienst aan.

Koningsdag 2020

Gedurende de dag deelt het koninklijk gezin beelden van hun viering van Koningsdag, onder meer via de televisie en sociale media en het platform koningsdagthuis.nl. Om 16.00 uur sluit de koning de viering van Koningsdag af door het glas te heffen tijdens de nationale toost. Vanwege de coronacrisis is de viering in Maastricht dit jaar afgelast.

Alternatieve viering

De Oranjebond is vereerd met de digitale bijdragen van het koninklijk gezin aan de alternatieve viering. “De koning en zijn gezin hebben aangegeven maandag op Koningsdagthuis.nl aanwezig te zijn. De Oranjebond is vereerd met dit bezoek en vindt het een mooie aanmoediging voor iedereen om thuis te blijven en mee te doen aan deze unieke vorm van Koningsdag”, reageert Pieter Verhoeve, voorzitter Koninklijke Vereniging van Oranjebonden.

Saamhorigheid

“Juist in deze coronatijd waarin verdriet en vreugde hand in hand gaan, hebben we behoefte aan saamhorigheid. Via de website kunnen we in Nederland Koningsdag toch in verbondenheid thuis vieren”, zegt Verhoeve. “Dat kan door een felicitatie aan de koning, een woord van steun voor mensen die het zwaar hebben, een mooi lied of de groeten aan je familie aan de andere kant van Nederland.”

Lees ook
Met deze online evenementen maak je tóch een feestje van Koningsdag 2020

Online evenementen

Waar we ieder jaar weer opnieuw reikhalzend uitkijken naar de verjaardag van Willem-Alexander, ziet Koningsdag 2020 er helaas heel anders uit dan normaal. Maar dat betekent uiteraard niet dat we géén feest kunnen vieren. Er worden allerlei alternatieven georganiseerd, zodat je gewoon vanuit de woonkamer, de tuin of het balkon kan genieten van een flinke dosis gezelligheid.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress