Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Koningin Máxima in opvallende kleurencombinatie mét ‘kleine hoed’ tijdens Prinsjesdag

Koningin Máxima in opvallende kleurencombinatie mét ‘kleine hoed’ tijdens Prinsjesdag

Koningin Máxima in opvallende kleurencombinatie mét ‘kleine hoed’ tijdens Prinsjesdag

Prinsjesdag is natuurlijk de dag van het jaar dat de koning de troonrede uitspreekt met daarin de algemene bewoordingen van het regeringsbeleid. Allemaal leuk en aardig, maar Prinsjesdag is vooral óók de dag waarop de koningin in een prachtige jurk verschijnt. Máxima valt dit jaar op in een opvallende kleurencombinatie met kleine hoed. 

Eerdere outfits

Dat koningin Máxima wel in is voor een experimentje, dat weten we inmiddels wel. Zo droeg ze in 2020 een zijden, okergele jurk met volants van Claes Iversen. In 2019 verscheen ze in een kolomjurk met schoudermanteltje van Jan Taminiau ten tonele.

Outfit Prinsjesdag koningin Máxima

De kleuren combinatie van dit jaar is dan wederom behoorlijk opvallend, al zijn het – als je goed kijkt, de kleuren van de Nederlandse vlag. Ze draagt een zijden, lichtblauwe rok met bloemen en daarop een oranje top van het Belgische modehuis Natan. Dit is een van haar favoriete ontwerpers. Daarbij draagt ze leren handschoentjes en een kleine hoed.

 

Kleine hoed

Normaliter draait Prinsjesdag om groot, groter, grootst, wat betreft hoeden, maar dit jaar houdt Máxima het klein. Een oranjekleurige hoed in de vorm van een tulband (een ‘pillbox’), die ze overigens niet voor het eerst draagt. In 2014 had ze hem al eens op tijdens de opening van de Markthal in Rotterdam.

Lees ook: 
Begaat koningin Máxima een kleine modeblunder met jurk in een ‘fletse kleur’

Sobere Prinsjesdag

Prinsjesdag 2021 is dit jaar, wederom, in sobere sfeer wegens de coronamaatregelen. De koning spreekt in de Grote Kerk in Den Haag de troonrede uit en daarmee opent hij het nieuwe werkjaar van de Kamer.

Wat zien ze er altijd blij uit samen, nietwaar?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: BrunoPress