Je bent hier: Home > Celebs > Koning Willem-Alexander moedigt Oranjevrouwen aan op WK

Koning Willem-Alexander moedigt Oranjevrouwen aan op WK

Celebs
Koning Willem-Alexander moedigt Oranjevrouwen aan op WK

De Oranjevrouwen staan vandaag in de grote WK-finale tegen Amerika. En om ze aan te moedigen, zijn Koning Willem-Alexander en zijn dochters Amalia en Ariane aanwezig in het stadion van Lyon.

De koning stapte vlak voor de aftrap de eretribune van het Parc OL op, in gezelschap van zijn oudste en jongste dochter. Koningin Máxima en prinses Alexia zijn niet meegekomen.

Lees ook: Zien: dit zijn de geliefdes van onze Oranje Leeuwinnen

Oranjevrouwen

Daniëlle van de Donk sprak vanochtend namens de Nederlandse Oranjevrouwen de Amerikaanse tegenstanders toe in een krachtige videoboodschap op Twitter. “Jullie lieten ons zien waar toewijding en ambitie toe kan leiden. Jullie lieten ons in onze dromen geloven. Bedankt daarvoor”, zegt Van de Donk in de video. “Tot vanavond.”

Aanmoedigen

De Rijksvoorlichtingsdienst had enkele dagen geleden al bekendgemaakt dat de koning de ‘Leeuwinnen’ zou komen aanmoedigen. Het was tot het laatste moment onduidelijk of hij ook zijn dochters zou meenemen. De afvaardiging van het koninklijk huis zit op de tribune naast KNVB-voorzitter Michael van Praag. Verder zijn onder anderen FIFA-voorzitter Gianni Infantino, de Franse president Emmanuel Macron en topvoetballer Kylian Mbappé aanwezig.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: iStock, Lidl

Shoppen is altijd een goed idee