Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Kliniek Ivoorkust opgedragen aan overleden nagellakheld Tijn

Kliniek Ivoorkust opgedragen aan overleden nagellakheld Tijn

Kliniek Ivoorkust opgedragen aan overleden nagellakheld Tijn

Met de 9,2 miljoen euro opbrengst van 3FM Serious Request 2016 kan het Rode Kruis ruim 175.000 mensen helpen. Ook zijn er vier klinieken vernieuwd, waarvan er een is opgedragen aan de inmiddels overleden ‘nagellakheld’ Tijn Kolsteren. Dit maakte presentator Domien Verschuuren gisteravond bekend bij RTL Late Night.

Lees ook: Dít ongelofelijke bedrag werd er opgehaald met nagellakactie ‘Lak door Tijn’

Nagellakactie
Door de opgeknapte klinieken krijgen meer dan 105.000 mensen betere medische zorg voor hun kinderen en zichzelf. Een van deze klinieken, de Langba-kliniek, is postuum opgedragen aan Tijn Kolsteren. Het doodzieke jongetje veroverde vorig jaar de harten van heel Nederland met zijn nagellakactie voor Serious Request. Hij haalde hiermee ruim 2,6 miljoen euro op voor kinderen met longontsteking. Tijn stierf in juli op zesjarige leeftijd aan hersenstamkanker.

Hulp
‘Ik heb onlangs met eigen ogen mogen zien hoe de opbrengst van 3FM Serious Request terechtkomt in een land als Ivoorkust’, zei Verschuuren. ‘Alles wat we daar in die klinieken zagen – zuurstofmaskers, levensreddende apparatuur voor pasgeboren baby’s, de aanleg van elektriciteit – is allemaal gedaan met het geld dat we samen met al die Nederlanders hebben ingezameld. Zonder hun inspanningen zou deze hulp er niet zijn.’

Verscheurde families
Het Glazen Huis staat dit jaar in Apeldoorn, waar de dj’s zich gaan inzetten voor de hereniging van verscheurde families in crisisgebieden. NPO 3FM maakt op 9 november bekend welke dj’s vanaf 18 december zes dagen lang 24 uur per dag radio en tv maken zonder dat ze daarbij mogen eten.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron en beeld: ANP