Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Kindsterretje Matilda komt uit de kast

Kindsterretje Matilda komt uit de kast

Kindsterretje Matilda komt uit de kast

Wie kent er Matilda nog, het meisje uit de gelijknamige film, met een grote chocoladetaart en magische krachten? Iedereen natuurlijk. Het kindsterretje Mara Wilson is ondertussen ontpopt tot een jonge vrouw, die naar aanleiding van de schietpartij in Orlando een (voor het publiek) geheim onthulde op Twitter…

Het begon met het posten van een foto van zichzelf toen ze 18 was als een ‘heteromeisje’ in een gay club. Ze voelde zich een beetje beschaamd over de foto, maar heeft zich altijd heel erg welkom gevoeld bij de LGBT community. De hartverwarmende reacties volgden al snel.


Mara Wilson vertelde in verschillende reacties dat ze niet meer naar een gay club is geweest sinds ze studeerde, maar de homogemeenschap heeft altijd als thuis gevoeld. Zeker toen ze een paar jaar later, eh… iets over zichzelf ontdekte. Toen een Twitteraar haar vroeg of ze lesbisch was, schreef Mara: ‘Bi, eigenlijk. Maar ja.’


Bij deze reactie op de Twitteraar ging het nieuws als een lopend vuurtje – iets waar Mara zelf erg verbaasd over is. Ze tweette dat ze even van social media zou verdwijnen om het nieuws te laten rusten, ze had nooit gedacht dat dit zo’n ‘ding’ zou worden.

Uiteraard kwam er ook kritiek. Mensen vonden dat ze het deed voor de aandacht en vonden dat ze misbruik maakte van de situatie in Orlando… Ondanks de harde woorden stuurt ze ook de wereld in dat ze erg dankbaar is voor alle lieve woorden en support.

Mara Wilson kennen we allemaal van kleine Matilda en haar rol in Mrs. Doubtfire. Toen was ze nog maar zes! Ondertussen is het een jonge vrouw van 28. Momenteel schrijft ze aan haar boek ‘Where am I now?‘.

Lees ook: