Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Kim-Lian: ‘Ik ben een huismus geworden’

Kim-Lian: ‘Ik ben een huismus geworden’

Kim-Lian: ‘Ik ben een huismus geworden’

Kim-Lian van der Meij (37) is actrice en presentatrice. Ze woont samen met Daniel (38), met wie ze drie kinderen heeft: Ronja (9), William (7) en Benjamin (4). Elke week schrijft ze in Flair over haar drukke leven.

Lees ook: Kim-Lian: ‘Als ik geen artiest was geworden, zou ik een marktkoopvrouw zijn geweest’

Reizen. Het is voor velen het mooiste wat er is. De wereld is zo groot en zo prachtig dat het onmogelijk is om in één mensenleven alle plekken op deze aardbol gezien te hebben. Althans, dat zei mijn vader altijd. Geen idee of iemand inmiddels een record heeft gevestigd dat het tegendeel bewijst. Floortje Dessing wellicht.

Huismus
Ik was zelf ook een reislustig type. Van Azië en Amerika tot Afrika en Europa: ik ben overal geweest. Totdat ik verliefd werd op een Zweed en zijn thuisland en eigenlijk niet meer naar andere landen hoefde. Alsof ik verankerd ben op de plek die ik (tot nu toe) de mooiste van de wereld vind. Waar ik vroeger onbevangen een vliegtuig in sprong ‘op weg naar het avontuur en het onbekende’, sla ik een trip tegenwoordig liever af. Het komt in mijn werk nog weleens voor dat je naar het buitenland moet (mag) voor een tv-opname of een fotoshoot. Ik snap: dat klinkt aantrekkelijk. Maar ik doe het liever niet. En ik weet inmiddels ook waarom: ik ben een huismus geworden. Ik hou van mijn eigen plek. Ik vind het al moeilijk om een paar dagen weg te zijn van mijn kinderen en van Daniel, laat staan een paar weken. Reizen mét mijn gezin lijkt me dan wel weer leuk, als de kinderen wat ouder zijn. Zo staat Nieuw-Zeeland op mijn lijstje en ook Canada wil ik graag eens zien. Maar dat komt nog wel, denk ik vaak. Voorlopig hebben we genoeg aan ons vakantiestekkie in het land van Pippi Langkous.

‘Ik ben een huismus geworden’

Kinderfonds MAMAS
Toch besloot ik onlangs een verre reis te maken. Naar Kaapstad, Zuid-Afrika om precies te zijn, voor een programma over het werk dat Kinderfonds MAMAS daar doet. Zij zorgen voor kinderen die geen vader of moeder hebben en daar zonder iets te eten en drinken op straat leven. Geweldig werk, maar toen de vraag kwam of ik als presentatrice naar Zuid-Afrika wilde afreizen, heb ik daar lang over moeten nadenken. Uiteindelijk heeft de noodzaak om de belangrijke boodschap van deze stichting over te brengen aan het Nederlands publiek me overtuigd om het vliegtuig in te stappen. Elf uur heen, elf uur terug. Ik heb geen vliegangst, maar zo lang in de lucht hangen in een kist waarin je geen kant op kunt en afhankelijk bent van iemand (iets) anders, vind ik geen pretje. En ik kan al zo slecht stil zitten. De vlucht duurde van tien uur ’s ochtends tot negen uur ’s avonds: niet echt een tijd dat je makkelijk in slaap valt. Al zag ik om me heen een hoop reizigers die daar totaal geen last van hadden. Zelfs mijn producer lag zes uur lang heerlijk te snurken onder zijn blauwe fleecedekentje. Hoe doen die mensen dat?! Ik besloot daarom van de nood een deugd te maken en de elf uur in het vliegtuig nuttig te gebruiken. Slechts één film heb ik gekeken en de overige negen uur heb ik met laptop op schoot vijf columns uit mijn vingers gekregen. Kijk, BAM! Dat is nog eens productiviteit. Op de redactie van dit blad vielen ze waarschijnlijk van hun bureaustoel af vanwege het feit dat ik mijn deadline wél een keer heb gehaald. Mijn trip naar Zuid-Afrika was zeer indrukwekkend. Dat heb je hopelijk op 30 december in POWERMAMAS gezien!

De column van Kim-Lian komt uit de Flair. Flair 01 ligt tot 9 januari in de winkel.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome