Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Kim-Lian: ‘Ik ben erachter gekomen dat ik niet echt het zakelijke type ben’

Kim-Lian: ‘Ik ben erachter gekomen dat ik niet echt het zakelijke type ben’

Kim-Lian: ‘Ik ben erachter gekomen dat ik niet echt het zakelijke type ben’

Kim-Lian van der Meij (37) is actrice en presentatrice. Ze woont samen met Daniel (38), met wie ze drie kinderen heeft: Ronja (9), William (7) en Benjamin (4). Elke week schrijft ze in Flair over haar drukke leven.

Lees ook: Kim-Lian: ‘Als een kind zat ik te kijken, met een smile van oor tot oor’

Altijd gedroomd van een bed & breakfast runnen in het buitenland? Ik heb een 
vacature voor je. Ik romantiseerde dat idee ook. Een optrekje op een exotische plek, waar je een paar leuke kamers verhuurt. Mensen verwennen met een lekker bed, heerlijk ontbijt, een babbeltje en reistips voor in de omgeving. En dan flink cashen! Leuke baan voor in de zomer, dacht ik zo. En velen met mij, want volgens mij staat het hoog op menig bucketlist.

Wij hadden deze zomer een proef-B&B. Sinds we vorig jaar een vakantiehuis mét gastenhuisje kochten in Zweden, leek het ons gezellig om mensen uit te nodigen. We lopen al jaren onze liefde voor Zweden te verkondigen, dus veel familie en vrienden wilden nu weleens zien waar we onze zomers altijd doorbrengen. Nou, dat 
hebben we geweten. Afgelopen februari stroomden de boekingen al binnen, voor zeker zeven weken in juli en augustus. Allemaal gezinnen met kind of kinderen. Ik moest er een agenda voor aanschaffen om te zorgen dat de dagen en gasten niet zouden overlappen met elkaar.

En zo was één van de bezigheden deze zomervakantie: zorgen dat onze gasten blij zijn. Niet omdat zij zo veeleisend waren, maar omdat ik het als mijn taak zag alles perfect te maken. De wasmachine stond als een malle te draaien, de droogmolen in de tuin hing altijd vol en de stofzuiger en vaatwasser hebben overuren gedraaid. Naar wens werd het Aerobed opgeblazen, extra eenpersoonsbedjes werden van hot naar her gesleept. De 18-cijferige wificode heb ik minimaal 23 keer, letter voor cijfer, voorgelezen en voor sommige gasten zelfs ingetypt. De chloorblokjes voor de jacuzzi waren niet aan te slepen en ik heb tig keer plukken haar uit de jets getrokken omdat zeven kinderen tegelijk daar hadden zitten badderen met losse, lange haren.

En dan is het ook nog vervelend als het douchewater in het gastenhuis ‘raar’ ruikt en als de gasten last hebben van vliegen 
in hun keukentje of niet kunnen slapen ’s nachts van de warmte… Dus stap je weer in de auto om vliegenmeppers, ventilatoren, waterfilters en andere benodigdheden te halen. In de stad, dertig kilometer verderop.
Waren de gasten lastig? Nee! Integendeel. Ze hielpen mee in het huishouden en het was reuzegezellig. Maar ik ben er achter gekomen dat ik een dwangmatige perfectionist ben. Ook als het gaat om het runnen van een voor-spek-en-bonen-B&B. Alles moet perfect zijn. Al moet ik er ’s ochtends om half zeven voor opstaan en
 ‘s nachts om half twee naar bed gaan: ik rust niet voordat iedereen blij is en ons huis en het gastenhuis in perfecte staat is.

Met als gevolg… Dat ik nu aan vakantie toe ben. Er is trouwens niet gecasht; onze B&B is gratis. Ik ben er dus ook achter dat ik niet echt het zakelijke type ben. Maar hé: we hebben leuk gehad. En dat is ook veel waard. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Kan ik daar straks in alle rust nog eens naar kijken.

Deze column van Kim-Lian komt uit Flair 35. Deze editie ligt nu in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.