Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Woedende Katja Schuurman deelt video van politiebezoek op Instagram na ‘onredelijke’ actie

Woedende Katja Schuurman deelt video van politiebezoek op Instagram na ‘onredelijke’ actie

Celebs
Woedende Katja Schuurman deelt video van politiebezoek op Instagram na ‘onredelijke’ actie

Katja is kwaad. Haar partner, chef-kok Freek van Noortwijk, heeft zaterdagavond een officiële waarschuwing gekregen, omdat hij na 22.00 uur nog gasten in zijn zaak zou hebben gehad. Op Instagram legt Katja uit waarom ze daar zo kwaad over is. De vermaning kreeg Freek namelijk slechts drie minuten (!) nadat zijn restaurant dicht had moeten gaan.

Drie minuten ‘te laat’

“Serieus? Een officiële waarschuwing dat je je niet aan de regels -22.00 sluiten- houdt om 22.03 uur”, schrijft de afgelopen zomer opnieuw moeder geworden Katja. “Omdat je gasten, met jassen aan op weg naar buiten, – één laatste propt een hapje dessert naar binnen – niet exact 22.00 buiten staan.” Katja verwijt “de handhavers van de wet” niets. In haar post, waarin ze ook de waarschuwing toont die Freek heeft gehad, zegt ze dat het beleid van het kabinet zorgt voor onduidelijkheid.

Lompe politiedame

Katja deelt ook een video van een ander restaurant waarvan het personeel op de vingers getikt is door de politie. Het personeel zat na tienen nog even samen aan tafel, terwijl alle gasten naar huis waren en de deur op slot zat, maar daar hadden de agenten geen boodschap aan. “Er waren allang geen gasten meer aanwezig, maar de eigenaren waren aan het opruimen geweest; het lijkt mij sterk dat verwacht wordt dat je je gasten eruit bonjourt, de deur direct ook achter jezelf dicht trekt, en de volgende ochtend wel weer verder kijkt”, schrijft Katja geïrriteerd. “Ik kan me voorstellen dat het voor onze handhavers van de wet ook allemaal nog lastig te volgen is, maar de toon van deze politiedame komt op mij nogal lomp en zonder enig inlevingsvermogen over.” De agente liet nogal onaardig weten het “heel irritant” te vinden dat ze niet kon uitpraten omdat een (begrijpelijk) gefrustreerd personeelslid wilde uitleggen hoe de vork in de steel zat. “Doe gewoon die lampen uit en ga weg!”

Onbegrijpelijk

“Mensen, in zoveel verschillende sectoren, moeten al maandenlang elke dag vechten om hun bedrijf te laten overleven. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor eigenaren en personeel van restaurants. Ook zangers, theatermakers; de hele cultuursector dreigt om te vallen door regels die op z’n zachtst gezegd niet consequent doorgevoerd worden voor eenieder in ons land”, gaat Katja verder. Ze vindt bijvoorbeeld dat de uitzonderingspositie van Schiphol en het vliegverkeer niet uit te leggen is. Als voorbeeld noemt ze ook een touringcarbedrijf dat maar vijftien mensen mag vervoeren. Maar als het bedrijf de bussen inzet voor de NS mogen er opeens dertig mensen in.

Consequent beleid

“Als we deze ellendige crisis inderdaad ‘samen’ moeten oplossen, moet er consequent beleid worden gevoerd”, stelt Katja, die vindt dat regels gebaseerd horen te zijn op kennis en feiten. “Waardoor eenieder begrip kan en wil opbrengen voor regels en restricties.” Katja sluit haar post af met een boodschap aan premier Rutte en de rest van het kabinet. “Lieve overheid, dit is beleid voor de bühne, bureaucratie en willekeur. En lees voor dinsdag aub ook die brandbrief van artsen nog even goed door.”

Lees ook
Dat koppie! Katja Schuurman deelt eerste duidelijke foto van dochtertje Coco Loulou

Steun van volgers

Aan het begin van haar betoog spreekt Katja de vrees uit dat ze door haar verhaal te delen “met pek en veren het land uit gejaagd wordt”. Maar dat valt reuze mee. De actrice krijgt zelfs veel bijval van haar volgers. “Goed dat je dit deelt”, schrijft iemand. Een halve dag na het posten heeft Katja’s bericht al ruim 27.000 likes. Ook op Twitter wordt houdt de presentatrice / actrice de gemoederen flink bezig. ‘Katja Schuurman’ is zelfs trending topic op het sociale platform. Daar lijken de mensen echter iets minder meelevend. “Oh, dus als je het liefje van Katja Schuurman bent, hoef je je niet aan de regels te houden? Beter plannen de volgende keer. Is geen hogere wiskunde. Geef gewoon toe dat je het verkeerd hebt ingeschat en piep niet zo”, klinkt het onder meer.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het risico accepterend dat ik door dit te delen met pek en veren het land uit gejaagd word: “Serieus? Een officiële waarschuwing dat je je niet aan de regels -22.00 sluiten- houdt om 22.03 uur?? Omdat je gasten, met jassen aan op weg naar buiten, -een laatste propt een hapje dessert naar binnen-, niet exact 22.00 buiten staan? @restaurantbreda (Een tweede keer is de boete 4000,- euro. De derde keer moet je je restaurant, je passie, je levenswerk, sluiten.) Het filmpje is ook van gisteravond @restaurant_guts , waar allang geen gasten meer aanwezig waren, maar de eigenaren aan het opruimen waren geweest; het lijkt mij sterk dat verwacht wordt dat je je gasten eruit bonjourt, de deur direct ook achter jezelf dicht trekt, en de volgende ochtend wel weer verder kijkt. Ik kan me voorstellen dat het voor onze handhavers van de wet ook allemaal nog lastig te volgen is, maar de toon van deze politiedame -“ik vind het heel irritant, dus doe gewoon je lampen uit en ga weg”- komt op mij nogal lomp en zonder enig inlevingsvermogen over. Mensen, in zoveel verschillende sectoren, moeten al maanden lang elke dag vechten om hun bedrijf te laten overleven. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor eigenaren en personeel van restaurants. Ook zangers, theatermakers; de hele cultuursector dreigt om te vallen door regels die op z’n zachtst gezegd niet consequent doorgevoerd worden voor eenieder in ons land. Ik noem kerken. En vliegtuigen. Of Ton uit Rossum, die eigenaar van een bedrijf met touringcars, die in die hoedanigheid maximaal 15 mensen mag vervoeren, maar wordt diezelfde bus ingezet voor de NS mogen dit er 30 zijn. Met hoeveel verschillende maten wil onze overheid meten? Over de luchtvaart en Schiphol moeten we in dit kader maar helemaal zwijgen; elk weldenkend mens krijgt dan al helemaal kortsluiting. Als we deze ellendige crisis inderdaad ‘samen’ moeten oplossen, moet er consequent beleid worden gevoerd. Bij voorkeur gebaseerd op kennis en feiten. Waardoor eenieder begrip kan en wil opbrengen voor regels en restricties. Lieve overheid, dit is beleid voor de bühne, bureaucratie en willekeur. En lees voor dinsdag aub ook die brandbrief van artsen nog even goed door.”

Een bericht gedeeld door Katja Schuurman (@katjaschuurman) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Gefeliciteerd liefje! Je meisjes houden van jou ❤️❤️❤️ #32 #jarig #birthdaycake Made by Sammie

Een bericht gedeeld door Katja Schuurman (@katjaschuurman) op

Bron: ANP | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee