Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Katja Schuurman over zwangerschap tijdens coronacrisis: ‘Best een interessante uitdaging’

Katja Schuurman over zwangerschap tijdens coronacrisis: ‘Best een interessante uitdaging’

Katja Schuurman over zwangerschap tijdens coronacrisis: ‘Best een interessante uitdaging’

Hoewel Katja Schuurman (45) er nooit een geheim van heeft gemaakt nog eens moeder te willen worden, kwam de aankondiging van haar zwangerschap toch onverwacht. De presentatrice laat weten hoe het met haar gaat, nu ze een paar weken onderweg is en de wereld op zijn kop staat door de coronacrisis.

Op Instagram schrijft ze: “Oké, heel eerlijk. De idee van rust, stilte, bezinning, tijd voor al die dingen waar we in de zelfgecreëerde hectiek van onze levens nooit aan toe komen, is een groot cadeau aan ons allen. (‘Ons’ als in diegenen die geen vitaal beroep hebben natuurlijk.).”

Zwanger

Toch is het nu wel extra intens omdat ze in verwachting is. “Maar zwanger, diep vermoeid en bij vlagen woedend op, maakt eigenlijk niet uit waarop, en wiebelig emotioneel thuis zitten, je hersenen niet in staat tot veel meer dan een monotoon leeg gezoem, is vooralsnog nog best een interessante uitdaging. En dus sleepte mijn liefje me net mee voor een wandeling naar ‘Het Paard van Marken’.”

Vuurtoren

Deze vuurtoren ligt op een steenworp afstand van hun huis, maar Katja had deze nog nooit bezocht, ondanks allerlei romantische beelden en gedachten bij deze plek. “Wat zo’n crisis al niet aan mogelijkheden biedt! Resultaat: Desillusie. Het is een lelijk ding. Rommelig. En met de beste wil van de wereld kan je er geen sprookje bij bedenken. Pluspunt: dat wandelen is heerlijk! Beweging + frisse lucht = blij (Liefde voor iedereen).”

De tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Oké, heel eerlijk. De idee van rust, stilte, bezinning, tijd voor al die dingen waar we in de zelfgecreëerde hectiek van onze levens nooit aan toe komen, is een groot cadeau aan ons allen. (‘Ons’ als in diegenen die geen vitaal beroep hebben natuurlijk.) Maar zwanger, diep vermoeid en bij vlagen woedend op, maakt eigenlijk niet uit waarop, en wiebelig emotioneel thuis zitten, je hersenen niet in staat tot veel meer dan een monotoon leeg gezoem, is vooralsnog nog best een interessante uitdaging. En dus sleepte mijn liefje me net mee voor een wandeling naar ‘Het Paard van Marken’. De vuurtoren die op een steenworp afstand van ons huis ligt, maar die ik ondanks de enorme aantrekkingskracht wegens allerlei romantische beelden en gedachten bij deze plek, nog nooit bezocht had. Wat zo’n crisis al niet aan mogelijkheden biedt! Resultaat: Desillusie. Het is een lelijk ding. Rommelig. En met de beste wil van de wereld kan je er geen sprookje bij bedenken. Pluspunt: Dat wandelen is heerlijk! Beweging + frisse lucht = blij (Liefde voor iedereen)

Een bericht gedeeld door Katja Schuurman (@katjaschuurman) op

Zuid-Afrika

Het kindje dat Schuurman verwacht, is verwekt in Zuid-Afrika. Eerder werden er vraagtekens bij gezet wanneer Katja precies zwanger zou zijn geraakt van haar partner Freek van Noortwijk (31), want ze verbleef volgens eigen zeggen een maand lang alléén in Zuid-Afrika voor een yoga-retreat. Anderen beweerden dat Katja daar in een ontwenningskliniek zou hebben gezeten, hetgeen de presentatrice tegenspreekt. Hoe dan ook, feit is dat Katja onder de Zuid-Afrikaanse zon in verwachting is geraakt.

Lees ook
Freek van Noortwijk over zwangerschap Katja: ‘Ik hoop dat het een jongetje wordt’

Stiefvader

“Ons kindje is daar verwekt toen ik bij Katja ben geweest”, vertelde van Noortwijk eerder aan Story. Freek is al jaren stiefvader van Sammie (9), het dochtertje dat Katja kreeg uit haar eerste huwelijk met Thijs Römer. Is hij al nerveus dat er straks een baby bij komt? “Misschien bagatelliseer ik het allemaal wel een beetje, maar ik moet zeggen dat ik me op dit moment eigenlijk nog helemaal nergens druk om maak. Ik ben vooral blij dat het ons gelukt is om zwanger te worden, dat overheerst bij mij.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl | Beeld: Brunopress, Instagram