Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Kapper Vermicelli is uit de kast gekomen

Kapper Vermicelli is uit de kast gekomen

Kapper Vermicelli is uit de kast gekomen

Alberto Vermicelli, de beroemde kapper uit Samson en Gert, is uit de kast gekomen. Dat vertelde acteur Koen Crucke, die het personage 28 jaar heeft vertolkt, zaterdagmiddag in het radioprogramma Spijkers met Koppen.

Lees ook: Column Chantal: Dagje uit

Uit de kast
‘Ik denk dat hij de laatste tijd toch wel uit de kast is gekomen,’ stelde Crucke. Eerder stelde de acteur in interviews nog dat het flamboyante personage niet homoseksueel was. In de serie Samson en Gert werd eerder ook expliciet gemeld dat Vermicelli verliefd was op Claudine, een meisje uit zijn operagezelschap.

524 afleveringen
Acteur Crucke werd begin jaren negentig gevraagd voor de rol, nadat bedenker Gert Verhulst hem had gezien als kapper in de film Koko Flanel van Urbanus. Crucke speelde sindsdien mee in 524 afleveringen van het Belgische programma.

Echt beroep
De acteur was overigens te gast in het programma omdat hij een boek heeft geschreven over zijn eigen ervaringen als kapper. Als tiener werkte hij enkele jaren in een kapsalon. ‘Mijn moeder vond dat ik een echt beroep moest leren; met zingen en acteren ging ik geen geld verdienen,’ aldus Crucke. ‘Mijn doop-peter was kapper, zo kwam ik op het idee.’

Het boek Verhalen uit de kapsalon ligt volgende week in de winkels.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: ANP | Beeld: Mark de Vilder (ANP)