Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Joke Bruijs open over het definitieve afscheid van haar ‘GTST’-personage Maria de Jong

Joke Bruijs open over het definitieve afscheid van haar ‘GTST’-personage Maria de Jong

Joke Bruijs open over het definitieve afscheid van haar ‘GTST’-personage Maria de Jong

Joke Bruijs (67) is meerdere keren in ‘GTST’ opgedoken als Maria de Jong, maar niet lang geleden is bekend geworden dat ze niet meer terug zal keren. De moeder van Rik (Ferri Somogyi) is namelijk dood aangetroffen in haar woning in Canada. De actrice doet nu een boekje open over de reden van haar plotselinge en definitieve vertrek.

Eind vorig jaar was Joke nog te zien in de soap, maar dat bezoek bleek uiteindelijk van korte duur. “Na die nieuwe aanvraag van GTST hebben we de agenda’s erbij gepakt en doorgegeven welke periode nog vrij was”, laat de actrice via haar management weten aan Privé. De blondine had namelijk een theatertour op de planning staan waardoor het lastig werd om aan één stuk door te draaien. “Ervoor en erna zou wel kunnen.”

Theatertour

Er werden nieuwe verhaallijnen toegevoegd voor de comeback van Maria; zo bleek Daan ineens haar zoon te zijn. Toch vertrok de moeder van Rik plotseling weer uit Meerdijk en keerde ze vervolgens niet meer terug. Joke verklaart dat ze er plotseling achterkwam dat ze een paar repetitieweken voor haar theatertour over het hoofd had gezien. “Zoiets schud je niet zomaar even uit je mouw zonder degelijke oefenperiode vooraf.”

Nieuwe scènes

Uiteindelijk moést ze dus wel uit de serie worden geschreven, want later terugkomen bleek ook geen optie. “Dat verzin je toch niet? Die arme schatten hadden net allemaal nieuwe scènes voor me zitten schrijven.”

Lees ook
Heftig: overleeft dít ‘GTST’-personage het avontuur in Lapland wel?

Daarnaast onthult de actrice dat de draaidagen haar veel energie hebben gekost. ‘s Ochtends stond ze om 05.00 uur naast haar bed en was ze pas rond rond een uur of 8 ‘s avonds thuis. “Weinig repeteren, maar hup, douwen”, zegt ze. “Met het concert erbij, was daar nu niet opnieuw tijd voor.” Ondanks alles kijkt Joke met een opgeheven hoofd terug op haar GTST-avontuur. “Veel leuker dan ik vooraf gedacht had.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: ANP