Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > John van den Heuvel over zijn privéleven en werk als misdaadjournalist: ‘Iets waarmee ik zal moeten dealen’

John van den Heuvel over zijn privéleven en werk als misdaadjournalist: ‘Iets waarmee ik zal moeten dealen’

John van den Heuvel over zijn privéleven en werk als misdaadjournalist: ‘Iets waarmee ik zal moeten dealen’

John van den Heuvel wordt al langere tijd bedreigd (er is een prijs op zijn hoofd gezet door crimineel Ridouan Taghi, red.) en is daarom permanent beveiligd. Maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn werk te doen. Wat voor invloed heeft permanente beveiliging op zijn gezin? En hoe is John in zijn privéleven als vader?

Dat vroegen we aan hem in een interview in april 2021.

Gezin

John is getrouwd met zijn vrouw Mariëtte en heeft drie volwassen zonen: Joël, Dion en Ramón. Mariëtte heeft een heel ander leven dan John, zij is namelijk lerares op een basisschool. John zegt dat ze eigenlijk heel verschillend zijn. Zo vertelt John: “Ik ben ongeduldig en kan me verliezen in mijn werk, mijn vrouw is rustiger. Die verschillen maken het ook leuk, anders wordt het een sleur. En sleur is de grootste dreiging voor een relatie.”

In het bedrijf van John werken twee van zijn drie zonen. Zijn jongste studeert nog (ten tijde van het interview, red.) en de oudste twee zijn geïnteresseerd in televisie maken en dan vooral het werk achter de camera. John nam zijn kinderen vaak mee op reis voor zijn werk. “Ze zijn letterlijk begonnen als kofferdragers en dat is denk ik een heel gezonde manier om het, of een, vak te leren. Onderaan beginnen maakt je nederig. En gedreven, want je wilt immers een stap verder komen”, aldus de verslaggever. John vertelt dat zijn oudste zoon zich richt op sportprogramma’s en de middelste werkt achter de schermen bij Crime Desk. De misdaadjournalist vind het leuk, maar vooral heel waardevol om samen met zijn kinderen te werken.

Vaderschap

De verslaggever noemt zichzelf een betrokken vader. Zo zegt hij: “Ik wil graag weten waar mijn kinderen mee bezig zijn, wat ze beweegt, hoe ze over bepaalde dingen denken. Ik kan streng zijn als ik merk dat ze de kantjes er vanaf lopen.” John vertelt dat hij het mooi vindt om te zien hoe ze zich ontwikkelen en dat ze stevig in hun schoenen staan. “De kracht van hun opvoeding zit in het feit dat we volstrekt tegenovergestelde karakters zijn. Ik ben wat makkelijker en voel ze, met name op deze leeftijd, goed aan. Mijn vrouw is veel consequenter dan ik.”

Lees ook
John van den Heuvel werd gisteren bedreigd: ‘Ik ben blij dat m’n beveiligers scherp zijn’

Invloed permanente beveiliging

De misdaadjournalist wordt inmiddels al drie jaar permanent beveiligd. John vindt het niet normaal, maar het is nou eenmaal iets waar hij mee moet dealen. Hoewel hij het niet leuk vindt dat hij beveiligd moet worden, heeft hij geen spijt van zijn baankeuze. Op de vraag: “Denkt jouw vrouw niet: blij als hij 67 is en dit hele circus achter de rug is?” zegt John dat Mariëtte hem volledig steunt, maar dat ze blij zal zijn als ze hun leven weer terug hebben. “Als we op zondag willen uitwaaien op het strand, moet ik dat dinsdag al doorgeven. Alle spontaniteit is weg. Ik klaag niet hoor, ik ben heel dankbaar en blij met de mensen die me beveiligen.”

Dit interview heeft eerder in Flair gestaan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: BrunoPress