Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > John van den Heuvel reageert op aanslag collega Peter R. de Vries: ‘Wij zwijgen nooit’

John van den Heuvel reageert op aanslag collega Peter R. de Vries: ‘Wij zwijgen nooit’

John van den Heuvel reageert op aanslag collega Peter R. de Vries: ‘Wij zwijgen nooit’

John van den Heuvel is verslagen, verdrietig, maar vooral woedend als het gaat om de aanslag op zijn collega Peter R. de Vries. Dat laat hij weten in een uitgebreide Instagrampost. 

John van den Heuvel herkent het leven van Peter R. de Vries maar al te goed. Zelf is hij ook meerdere keren bedreigt. Zo werd hij ernstig bedreigd door crimineel Ridouan Taghi, waardoor hij zelfs een tijdje ondergedoken zat. 

Woede

“Diepe verslagenheid en verdriet strijden om voorrang terwijl ik deze woorden typ. Mijn gedachten gaan uit naar de familie en Peter R de Vries, die op dit moment nog altijd vecht voor zijn leven. Ik probeer mijn woede weg te drukken, maar het kost grote moeite.” Begint John in zijn Instagrambericht. 

Slecht

John zit met ontelbaar veel vragen in zijn hoofd. En hij is niet de enige. “Hoe godvergeten slecht moet je zijn om dit te doen? Wat is er misgegaan in iemands leven om iemand die gewoon zijn werk doet en van grote betekenis is voor de maatschappij, zo af te knallen.

Wie gaf de opdracht? Denkt diegene werkelijk dat hij met het uitschakelen van Peter R. de Vries heeft gewonnen? Meent die persoon werkelijk dat er een journalist is die nu zijn werk neerlegt?”

Lees ook: 

Amsterdamse arts: ‘Peter R. de Vries heeft veel geduld en geluk nodig’

Vechten

Niet alleen Peter vecht, ook zijn collega’s blijven doorvechten. Dat onderstreept van den Heuvel: “Ook na de aanslagen op De Telegraaf met een brandende auto, de raketaanval op Panorama, de moord op broer van de kroongetuige en zijn advocaat Derk Wiersum en het doodschieten van misdaadblogger Martin Kok bleven misdaadverslaggevers gewoon hun werk doen. Niemand zette een stap terug. Dat zal ook nu niet gebeuren. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries zou niet anders verwachten van zijn collega’s. Wij zwijgen nooit.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John van den Heuvel (@johnvdheuvel62)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram | Beeld: BrunoPress