Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Zucht… Zó knap en aantrekkelijk was Joe Biden (77) in zijn jonge jaren

Zucht… Zó knap en aantrekkelijk was Joe Biden (77) in zijn jonge jaren

Celebs
Zucht… Zó knap en aantrekkelijk was Joe Biden (77) in zijn jonge jaren

De hele wereld staat strak van de spanning. Het tellen van de stemmen bij de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten loopt langzaam op z’n eind en nooit eerder lagen beide kandidaten zó dichtbij elkaar. Momenteel ligt Joe Biden aan kop, maar zijn mogelijke overwinning hangt aan een zijden draadje. Maar goed, als, ALS Joe Biden het witte huis binnenkomt, is hij met z’n 77 jaar de oudste president ooit. Dat-ie ook ooit jong (en knap!) is geweest, zou je bijna vergeten.

Jong en knap

Joe Biden was ooit één van de jongste (en ongetwijfeld knapste, zo is te zien op oude foto’s) senatoren uit de Amerikaanse geschiedenis. De Democraat is al een halve eeuw actief in de politiek. Hij won in 1972 op 29-jarige leeftijd een Senaatsverkiezing in de kleine staat Delaware.

Gezinsdrama

In dat jaar sloeg ook het noodlot toe. Biden verloor vlak voor de kerst zijn echtgenote Neilia en dochter Naomi door een ernstig verkeersongeval. Zijn zoons Beau en Hunter raakten ernstig gewond. Biden ging daarom niet naar Washington om beëdigd te worden als senator, maar legde de ambtseed af in het ziekenhuis. Hij besloot in Wilmington te blijven wonen om meer tijd met zijn kinderen te kunnen doorbrengen en ging met de trein naar zijn werk in de hoofdstad. In 1977 trouwde hij met zijn huidige partner Jill. Het stel kreeg in 1981 een dochter, Ashley.

Drie keer scheepsrecht?

Biden had ook de afgelopen tientallen jaren al grote ambities. Hij deed in 1987 en 2008 een gooi naar het presidentschap (wordt drie keer scheepsrecht?). In beide gevallen kwam hij niet verder dan de voorverkiezingen van de Democraten, die zijn bedoeld om de officiële presidentskandidaat van de partij aan te wijzen. Wel mocht hij in 2009 aantreden als vicepresident van de veel jongere Barack Obama. Zij zaten twee ambtsperioden in het Witte Huis. In die periode kreeg Biden te maken met een nieuwe familietragedie: zijn zoon Beau overleed op 46-jarige leeftijd aan een hersentumor.

Lees ook
ZIEN: Dit waren de grappigste tweets over de inauguratie van Donald Trump

Dichterbij dan ooit

Biden deed niet mee aan de presidentsverkiezingen die volgden op de dood van zijn zoon, maar stelde zich dit jaar toch weer kandidaat. De 77-jarige politiek veteraan lijkt met zijn derde poging om het Witte Huis te veroveren dichterbij dan ooit. Biden lijkt in veel opzichten de tegenpool te zijn van zijn tegenstander, politiek straatvechter en vastgoedmagnaat Donald Trump. De in Scranton (Pennsylvania) geboren Biden is de zoon van een handelaar in tweedehandsauto’s en was trots op zijn bescheiden levensstijl. Hij noemde zichzelf “Middle-Class Joe” (Joe uit de middenklasse) en grapte dat hij de “armste persoon” in het Congres was. De laatste jaren verdiende hij overigens miljoenen dollars met boekverkopen en door speeches te geven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Foto’s uit de oude doos (inclusief heerlijke tweets):

joe biden jong knap

En zó knap was een jonge Donald Tru… Nevermind! #lol 

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress

Shoppen is altijd een goed idee