Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > ‘Bijzondere samenkomst’ voor Jim en Jamai: zangers op bezoek bij oud Idols-jurylid Jerney Kaagman

‘Bijzondere samenkomst’ voor Jim en Jamai: zangers op bezoek bij oud Idols-jurylid Jerney Kaagman

‘Bijzondere samenkomst’ voor Jim en Jamai: zangers op bezoek bij oud Idols-jurylid Jerney Kaagman

Jim Bakkum (33) en Jamai Loman (35) hadden gisteren een wel hele bijzondere afspraak. De twee zangers uit Idols gingen terug in de tijd en bezochten jurylid Jerney Kaagman (73). De mannen hebben nog altijd een bijzondere band met Jerney en Jim noemt het dan ook een ‘bijzondere samenkomst’. 

Jim, Jamai en Jerney Kaagman

“Een hele bijzondere samenkomst vandaag”, begint Jim zijn verhaal bij de foto. “We bezochten Jerney Kaagman. We hadden haar jaren niet gezien, maar door het Parkinson-lied dat deze week is uitgebracht, werd ik benaderd door de verpleegster-aan-huis van Jerney.”

Parkinson

Bakkum vervolgt: “En zo zit ik, samen met Jamai, een aantal dagen later bij haar aan tafel. Ik was altijd gek op Jerney. Gekke, droge, lieve Jerney.” De zanger werd altijd een beetje boos als mensen haar belachelijk maakten om haar doen en laten. “Er is zoveel over haar gezegd toen. Maar wat niemand wist was dat ze destijds al leed aan een beginnend stadium van Parkinson.”

Lees ook
Jim Bakkum blikt terug op bizarre ‘Idols’-periode: ‘Er zijn in die tijd heel wat gekke dingen gebeurd’

Diepe sporen

Het was voor beide heren ontzettend speciaal om Jerney weer te zien. “Natuurlijk was het lastig om te zien wat voor diepe sporen die ziekte achterlaat, maar bovenal geweldig om samen met Jamai de vrouw te bezoeken met wie we op 15 en 16-jarige leeftijd mede begonnen zijn. We ❤️ Jerney.”

Jim Bakkum ‘Idols’

Jim was pas vijftien jaar oud toen hij meedeed aan Idols en in één klap veranderde in een bekende Nederlander. “Er zijn in die tijd heel wat gekke dingen gebeurd. Ik zou er echt een boek over kunnen schrijven”, vertelt de zanger over die periode. Fans haalden namelijk behoorlijk wat bijzondere acties uit. Zo belden ze zijn hele gezin plat, waardoor ze thuis een nieuw telefoonnummer moesten nemen.