Je bent hier: Home > Celebs > Jeroen Pauw terug als talkshowpresentator: ‘Ik verheug me erop’

Jeroen Pauw terug als talkshowpresentator: ‘Ik verheug me erop’

Celebs
Jeroen Pauw terug als talkshowpresentator: ‘Ik verheug me erop’

Jeroen Pauw (59) keert na bijna drie maanden afwezigheid terug als presentator van een talkshow. Hij gaat samen met Fidan Ekiz de zondaguitzending van ‘Op1’ verzorgen, zo heeft BNNVARA bekendgemaakt.

“Door de maatschappelijk ontwrichtende coronacrisis is het ook journalistiek alle hens aan dek. Ik maak dan ook graag deel uit van het team dat met Op1 dagelijks, nu zelfs zeven dagen per week, het nieuws volgt, duidt en waar mogelijk verdiept”, zegt Jeroen in een verklaring. Hij nam eind december afscheid van de late avond na vijf jaar Pauw te hebben gepresenteerd. Daarvoor maakte hij jarenlang het programma Pauw en Witteman.

Niet alleen

“Ik verheug me op de samenwerking met de redactie en het werken met medepresentator Fidan Ekiz, die ik ten tijde van Pauw en Witteman heb leren kennen als een slimme en vrolijke collega en een bevlogen en origineel journalist”, besluit Jeroen.

Vereerd

Fidan Ekiz is “vereerd en verheugd” dat ze aan het presentatieteam van Op1 is toegevoegd en dat ze het samen met Jeroen mag doen. “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat hij voor mij op uitzonderlijke hoogte staat als presentator en interviewer. Een aparte categorie in dit segment.”

Lees ook
Jeroen Pauw: ‘Eva Jinek neemt een groot risico’

Duo Jeroen Pauw en Fidan Ekiz

Jeroen en Fidan maken zondag hun debuut voor Op1. De NPO maakte deze week bekend dat de talkshow vanaf deze week zeven dagen per week wordt gemaakt in verband met de coronacrisis en ook in de zomer door zal gaan. Hiervoor is gekozen omdat er bij de kijkers behoefte is aan informatievoorziening. “Hoe dat verder wordt ingevuld, daar komen we nog op terug”, zei NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman er afgelopen woensdag over.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: BNN VARA

Shoppen is altijd een goed idee