Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Jennifer Hoffman over moederschap: ‘Hoe moet dat dan met borstvoeding?’

Jennifer Hoffman over moederschap: ‘Hoe moet dat dan met borstvoeding?’

Jennifer Hoffman over moederschap: ‘Hoe moet dat dan met borstvoeding?’

Jennifer Hoffman (40) is afgelopen februari bevallen van haar zoontje Cooper. Een grote verandering in haar leven. Al zegt ze zelf dat ze als persoon niet echt is veranderd in een uitgebreid interview met de VARAgids

Vergeetachtig

Cooper is het eerste zoontje van actrice Jennifer Hoffman. Zelf vindt Jennifer niet dat ze veel als persoon is veranderd door het moederschap, al merkt ze wel dat er veel komt kijken bij het krijgen van een kindje. Ze heeft er een pakket aan dingen bijgekregen wat wel invloed heeft op haarzelf. “Dat ik momenteel een geheugen als een zeef heb”, legt de actrice uit. “Ik vergeet alles: afspraken, de plek waar ik mijn sleutels heb neergelegd.” Lachend vertelt ze dat ze door haar vergeetachtigheid een halfuur lang heeft gezocht naar een avocado die ze in de bestekla had gelegd. “Dat is me nog nooit overkomen.”

Borstvoeding

Jennifer geeft nog steeds borstvoeding aan Cooper. “Cooper groeit er goed door, het gaat mij makkelijk af”, vertelt ze. Ze ziet dan ook geen reden om binnenkort over te stappen op melkpoeder. Wellicht dat ze er mee stopt als ze de borstvoeding kan gaan vervangen voor andere (vaste) voeding. Voordat Jennifer Cooper kreeg, was ze van mening dat vrouwen die niet op reis wilden zonder hun kind of niet eerder wilden stoppen met borstvoeding nogal zeurderig waren. Maar toen ze voor het programma 3 op Reis weg moest, was het aardig lastig om borstvoeding te geven en moest zij ook nadenken over hoe ze dit wilde aanpakken. Haar partner Dorian is uiteindelijk op eigen kosten samen met zoontje Cooper met haar meegereisd tijdens de productie van het reisprogramma. Zo kon ze borstvoeding blijven geven en tijd spenderen met haar partner en kind.

Lees ook
Tessa: ‘Ik gaf mijn baby’s bewust geen borstvoeding en voel me daar niet schuldig over

Overigens vindt Jennifer het ook belachelijk dat vrouwen in Nederland slechts drie of vier maanden zwangerschapsverlof krijgen. “Veel te kort. Hoe moet dat dan met borstvoeding?”, vraagt de actrice zich af. De Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat vrouwen minstens een halfjaar verlof zouden moeten krijgen, wat in Nederland niet het geval is, legt ze uit. Jennifer pleit dan ook voor langer verlof voor moeders.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress