Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Jelka van Houten over ‘genderneutraal opvoeden’: ‘Het was gewoon een ietwat cynische reactie’

Jelka van Houten over ‘genderneutraal opvoeden’: ‘Het was gewoon een ietwat cynische reactie’

Celebs
Jelka van Houten over ‘genderneutraal opvoeden’: ‘Het was gewoon een ietwat cynische reactie’

Jelka van Houten (41) en Henry van Loon (38) verwachten dit jaar nog hun eerste kindje samen, zo maakten de twee vlak voor de zomer bekend met een hilarische video. ‘Shownieuws’ probeerde eerder deze week te achterhalen of het stel een jongetje of meisje krijgt, waarop de actrice zei het kind ‘enorm genderneutraal op te gaan voeden’. Het kwartje dat dit echter cynisch bedoeld was, leek alleen niet helemaal te vallen.

Cynische reactie Jelka van Houten

In haar Instagram Stories deelt Jelka een screenshot van een nieuwsbericht over haar uitspraak over de opvoeding van haar kindje. “Ik had eigenlijk een persdag van niks te melden. Dit is was het dan uiteindelijk wordt”, schrijft de mama in spe erbij. “In werkelijkheid was het gewoon een ietwat cynische reactie op de keuze tussen een blauwe of roze romper die ik voorgeschoteld kreeg… in de hoop te achterhalen of we een jongen of meisje krijgen. Ik hoop vooral gewoon op een gezond en blij kind.”

De tekst gaat verder onder de tweet.

Social media ontploft

Hoewel Jelka’s uitspraak over de opvoeding van haar kindje cynisch bleek te zijn, stroomden de reacties binnen. En daar zaten helaas ook heel wat lelijke woorden tussen. “Wauw, was even niet op social media geweest maar de ontploffing op het internet om het Shownieuws-genderneutraliteit-incident… de lelijkheid van de mens is weer zichtbaar. Wauw, wauw, wauw”, aldus Van Houten in haar stories op Instagram. “Het is zo jammer om dit soort mensen aandacht te geven door erop te reageren of te retweeten, want ik wil eigenlijk niets liever dan die discussie aangaan. Maar goed, dat heeft gewoon geen zin want mensen zijn bang en boos en komen ergens vandaan waar ik dan geen weet van heb. Daarbij: alle lieve reacties krijgen dan geen aandacht, terwijl die het meer verdienen.”

Choose love

Jelka vervolgt: “Ik ben voor gelijke rechten van mannen en vrouwen, en zwartepiet vind ik racistisch. Als je mij dan haat, ontvolg me dan gewoon. Supersimpel! Haat heeft sowieso nooit iets goeds gebracht. Choose love, people.”

De tekst gaat verder onder de posts.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door J.F van houten (@jelkavanhouten) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🙌

Een bericht gedeeld door J.F van houten (@jelkavanhouten) op

Buikpijn van het lachen

In een interview met Flair deed Jelka eerder een boekje open over haar relatie met Henry. “Ik voel me door hem gezien, of nee, ik durf hem naar me te laten kijken”, aldus de actrice. “En behalve dat hij leuk en lief is, vind ik hem ook heel grappig en uniek. Hij durft scherp en geestig te zijn, maar ook kwetsbaar. Ik heb nog nooit zoveel gelachen met iemand. Echt buikpijn van het lachen. Dat je denkt: oh, wat is dit heerlijk.”

Liefde

Henry en Jelka werden verliefd toen ze in hetzelfde theater speelden, en maakten in 2018 wereldkundig een relatie te hebben. Afgelopen juni maakten de twee met een hilarische video bekend in verwachting te zijn van hun eerste kindje.

Lees ook
Babynieuws! Jelka van Houten en Henry van Loon verwachten eerste kindje

De Luizenmoeder

De 38-jarige Van Loon had eerder een relatie met actrice Jennifer Hoffman, zijn tegenspeelster in de serie De Luizenmoeder. Van Houtens huwelijk met Koppe Koppeschaar werd in 2016 beëindigd. De 41-jarige actrice heeft met Koppeschaar zoon Walt (11) en dochter Jean (5).

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door J.F van houten (@jelkavanhouten) op

Beeld: Brunopress, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee