Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Jeangu over het Songfestival: ‘Ik zou jokken als ik me niet een beetje zorgen daarover maak’

Jeangu over het Songfestival: ‘Ik zou jokken als ik me niet een beetje zorgen daarover maak’

Jeangu over het Songfestival: ‘Ik zou jokken als ik me niet een beetje zorgen daarover maak’

Vanwege het coronavirus zijn alle grote evenementen tot eind maart afgelast. Begin april moet er ook een knoop doorgehakt worden over het Songfestival. Jeangu Macrooy, die Nederland vertegenwoordigt, is ongerust, vertelt hij op NPO Radio 1.

“Ik zou jokken als ik me niet een beetje zorgen daarover maak”, zei Jeangu, Ondanks alle zorgen blijft Jeangu hopen op het beste. “Ik hoop gewoon dat het door deze maatregelen gewoon lukt om het in die drie weken in te dammen en onder controle te krijgen”, zei hij over de coronacrisis.

Voorzorgsmaatregelen

Jeangu neemt zijn eigen voorzorgsmaatregelen. Zo heeft de zanger besloten de komende tijd zo min mogelijk andere mensen op te zoeken. “Ik heb donderdag net als heel veel mensen de persconferentie zitten kijken en meegekregen wat de maatregelen zijn. Vlak daarna hebben we met mijn team en AVROTROS besproken dat ik de komende periode uit voorzorg zo min mogelijk sociaal menselijk contact moet hebben.”

Zonder publiek

De organisatie van het Eurovisiesongfestival liet vorige week weten dat er aan meerdere scenario’s wordt gedacht. Eén van die scenario’s zou een songfestival zonder publiek zijn, hoewel NPO dat niet wilde bevestigen. Donderdag maakte minister-president Mark Rutte in een persconferentie bekend dat bijeenkomsten met meer dan honderd personen voorlopig niet door kunnen gaan. Dat zou een songfestival zonder publiek vrijwel onmogelijk maken. “Als ik iedereen tel, dan denk ik dat ik toch wel 120 man in mijn team heb”, zei Jeangu op NPO Radio 1.

Lees ook
Dubbel zien: dit is de tweelingbroer van songfestivalzanger Jeangu Macrooy

 

Besluit

Hoewel wereldwijd grote evenementen worden afgelast, is er nog geen streep door het Eurovisiesongfestival gegaan. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zei eerder deze week begin april een besluit te willen nemen. “Ik vind het nog te vroeg om daar iets over te zeggen”, aldus de burgemeester.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NPO Radio 1 | Beeld: BrunoPress