Je bent hier: Home > Celebs > Dubbel zien: dit is de tweelingbroer van songfestivalzanger Jeangu Macrooy

Dubbel zien: dit is de tweelingbroer van songfestivalzanger Jeangu Macrooy

Celebs
Dubbel zien: dit is de tweelingbroer van songfestivalzanger Jeangu Macrooy

Het jaar 2020 kan nu al niet stuk voor Jeangu Macrooy (26), de zanger die Nederland mag vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Hij blijkt overigens niet het enige muzikale talent in de familie te zijn; zijn tweelingbroer lijkt niet alleen qua looks sprekend op hem, maar blijkt óók dezelfde passie te delen.

Samen met zijn tweelingbroer Xillan begon Jeangu de band Between Towers. De twee deden dit toen ze nog in het Surinaamse Paramaribo woonden. In 2013 brachten ze een album uit: Stars On My Radio.

Singer-songwriters

Eerder vertelde Jeangu in een interview met AD over de muziek die hij als tiener maakte met Xillan, maar ook waarom ze hun muzikale carrière niet konden voortzetten in hun geboorteland. “Als tieners maakten mijn tweelingbroer en ik singer-songwritermuziek. Daar is in Suriname weinig publiek voor. En het land is dankzij de huidige politiek ook niet echt verbonden met de rest van de wereld”, aldus de zanger. “Ik zag het weer toen ik in december terug was: Suriname heeft zo veel potentie, de mensen zo veel talent, maar het komt er niet helemaal uit.”

Achtergrondvocalist Jeangu Macrooy

Voor Jeangu was dat genoeg reden om in 2014 naar Nederland te verhuizen, waar hij nog steeds veel samenwerkt met zijn broer. Zo schreef Xillan de hit Second hand lover, die ze samen hebben uitgebracht. Ook treedt hij op als achtergrondvocalist van Jeangu.

Optreden DWDD

Een aantal jaar geleden traden Jeangu en Xillan samen op in De Wereld Draait Door. In de video hieronder zie je het resultaat én komt ook de vader van de broers even in beeld:

Songfestival

Met welk liedje Jeangu zal schitteren tijdens het Eurovisiesongfestival in Rotterdam, is nog niet bekend. “Het lied is al wel gekozen”, zei Cornald Maas er eerder over. “Het is een song die heel erg onderscheidend is en die heel erg raakt. Een uitgesproken bijdrage waar je heel erg van kunt houden of niet.” Volgens de laatste geruchten zou dit het nummer dat de zanger ten gehore zou brengen.

Lees ook
Is dit het nummer waarmee Nederland naar het songfestival gaat?

Tour

De 26-jarige in Suriname opgegroeide Jeangu Macrooy heeft al twee albums op zijn naam staan en werd tweemaal genomineerd voor een Edison. De zanger gaat in het voorjaar van 2020 op tour langs Nederlandse theaters. Optredens in april en in de tweede helft van mei stonden al niet gepland.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy Lowlands, cheers!! 🌸🦄❤

Een bericht gedeeld door Jeangu Macrooy (@jeangu_macrooy) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ff een pose striken met broertje 🌻

Een bericht gedeeld door Jeangu Macrooy (@jeangu_macrooy) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nothing but sunshine and blue skies 🌈

Een bericht gedeeld door Jeangu Macrooy (@jeangu_macrooy) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

TEAM 🖤 . . Photo by Sebas . . . . #twins #team #brothers #fam #black #amsterdam #sunset #goldenhour

Een bericht gedeeld door X R A (@xil_lan) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: Brunopress, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee