Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Jan Smit herstelt van burn-out in eigen appartement: ‘Met drie kinderen thuis te veel’

Jan Smit herstelt van burn-out in eigen appartement: ‘Met drie kinderen thuis te veel’

Jan Smit herstelt van burn-out in eigen appartement: ‘Met drie kinderen thuis te veel’

Het gaat al een tijdje niet goed met Jan Smit (34). Na een rustpauze van twee maanden ging de zanger eind januari weer aan het werk, maar naderhand bracht hij slecht nieuws aan zijn fans: liveconcerten zouden voorlopig nog te veel gevraagd zijn. Hij besloot zich daarom alleen op het Eurovisiesongfestival te richten de komende tijd. Nu blijkt hij het afgelopen najaar een maand lang in een kliniek in Spanje behandeld te zijn voor een burn-out. Dat bevestigt de manager van de volkszanger maandag tegenover ‘Privé’.

Half november maakten Smit en zijn management bekend dat de zanger de rest van het jaar niet meer zou optreden. Als reden gaven zij toen keelklachten op. “Ik ondervind momenteel te veel hinder van lichamelijke klachten. Het is daarom op dit moment gewoon tijd om voor mijzelf en mijn gezondheid te kiezen, hoezeer me dat ook spijt naar al mijn trouwe fans toe”, schreef de Volendammer destijds in een post op Instagram. Nu blijkt dat de zanger er ook psychisch doorheen zat. Hij zou in de Spaanse kliniek zijn behandeld door een groep Nederlandse psychotherapeuten.

Meer aan de hand?

Bij thuiskomst uit Spanje is Smit niet volledig terug gegaan naar de woning die hij heeft met zijn geliefde en drie kinderen. Hij heeft een appartement gehuurd waarin hij verblijft als, zoals zijn management uitlegt, “de drukte van zijn gezin hem te veel wordt”. “Dat is zo geregeld met zijn vrouw Liza, zijn gezin, zijn behandelend team en met ons”, verklaart manager Aloys Buys.

Lees ook
Jan Smit schrapt concerten: ‘Het vergt te veel van me’

‘Beste oplossing’

Volgens Buys is het thuis vaak te druk voor Jan. “Met drie kinderen in de leeftijd van twaalf, negen en zes wordt het hem thuis weleens te veel, als ze ook nog vriendjes en vriendinnetjes van school meenemen”, legt hij uit. “En van die kinderen kun je niet verwachten dat ze altijd rekening houden met papa die rust wil. Dat zijn ze na twee minuten, gelukkig maar, weer vergeten. Jan heeft daar die plek nu, buiten Volendam, waar hij dag en nacht terecht kan zodra hij daar behoefte aan heeft. Zijn therapeut vond dat de beste oplossing, voorlopig.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmit) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl, ANP | Beeld: Brunopress