Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Jan Smit openhartig over burn-out: ‘Ik was lichamelijk en mentaal helemaal kapot’

Jan Smit openhartig over burn-out: ‘Ik was lichamelijk en mentaal helemaal kapot’

Jan Smit openhartig over burn-out: ‘Ik was lichamelijk en mentaal helemaal kapot’

Jan Smit heeft een paar heftige maanden achter de rug. De zanger, die kampt met een burn-out, is bezig aan een pittige klim uit één van de diepste dalen van zijn leven.

Burn-out Jan Smit

“Ik vind een burn-out een vervelend woord”, zei de Volendammer woensdagavond in de Vlaamse talkshow Gert Late Night. “Maar het klopt wel dat ik te veel hooi op m’n vork heb genomen. Ik was lichamelijk en mentaal helemaal kapot.”

Handig, die quarantaine

Het gaat inmiddels beter, maar Jan heeft nog een lange weg te gaan. “Ze hebben me gewaarschuwd dat het één à twee jaar kan duren voor je mentaal weer helemaal de oude bent. Door de quarantaine kan ik gelukkig nu echt wel tijd nemen om tot rust te komen.”

Alleen voor Songfestival z’n bed uit

De zanger schrapte vanwege zijn gezondheid al zijn optredens en doet het ook de komende periode rustig aan. Voor de presentatie van het Eurovisiesongfestival maakte hij een uitzondering. Zo presenteert Jan op 16 mei, samen met Chantal Janzen en Edsilia Rombley, ook het alternatief voor het afgeblazen evenement.

Lees ook
Jan Smit herstelt van burn-out in eigen appartement: ‘Met drie kinderen thuis te veel’

Lang bewaard geheim

Jan onthulde eerder dat hij al sinds afgelopen zomer met zijn burn-out kampt. De Volendammer schrapte in november en december alle afspraken uit zijn agenda wegens een keelaandoening en omdat hij te veel hooi op zijn vork had genomen. Eind januari maakte hij bekend ook de komende maanden nog niet op te treden en zich enkel op de presentatie van het Eurovisiesongfestival te richten. Pas eind februari onthulde Jan de ware reden achter zijn lange afwezigheid. “Dat het nieuws de media gelukkig pas na 8 maanden bereikt heeft, vond ik natuurlijk niet zo heel erg”, liet hij toen weten op sociale media.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Voorbespreking gehad voor de alternatieve Songfestival avond op 16 mei! Wordt écht wel te gek hoor!!! ??#EuropeShineALight

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmit) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress