Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > James Bond-legende Roger Moore overleden aan kanker

James Bond-legende Roger Moore overleden aan kanker

Celebs
James Bond-legende Roger Moore overleden aan kanker

Zojuist is bekendgemaakt dat voormalig James Bond-acteur Roger Moore in Zwitserland is overleden. Hij heeft op 89-jarige leeftijd de strijd tegen kanker verloren. Dat melden zijn kinderen via een brief op zijn officiële Twitter-account.

Lees ook
Wordt Tom Hiddleston de nieuwe James Bond?

Geliefde vader
“Het is met pijn in het hart dat we het overlijden van onze zo geliefde vader moeten melden. Sir Roger Moore is vandaag in Zwitserland overleden na een korte, maar dappere strijd tegen kanker.”

TV-series
De Britse acteur brak al in 1958 internationaal door met de tv-serie Ivanhoe, gebaseerd op de historische roman van Sir Walter Scott. Later schitterde hij in de series The Saint en The Persuaders.

Bond-legende
Moore speelde daarnaast in tal van films – het bekendst werd hij door zijn vertolking van geheim agent James Bond. In de periode 1973-1985 kroop hij maar liefst zeven keer – het vaakst van álle acteurs die Bond ooit speelden – in de huid van gentleman-spion 007. Zijn laatste rol was in Christmas at Castlebury Hall uit 2011.

Piepjong het vak in
Moore werd op 14 oktober 1927 geboren als enig kind van een politieman en een huisvrouw. Op school was hij een goede leerling, die al op jonge leeftijd interesse toonde in de artistieke richting. Al in de zomer van 1940 zette de piepjonge Roger zijn eerste schreden in de filmwereld. Een vriend had hem gewezen op een figurantenrol in Caesar and Cleopatra. Regisseur Brian Hurst zag zijn talent en betaalde Moore’s opleiding aan de Royal Academy of Dramatic Art. Moore woonde met zijn vierde vrouw ‘Kiki’ Tholstrup in Monte Carlo.

Roger, wij drinken vanavond een wodka-martini op je. Shaken, not stirred, uiteraard.

 

Beeld: ANP.

Shoppen is altijd een goed idee