Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Isa Hoes en kinderen vertellen over de dood van Antonie Kamerling

Isa Hoes en kinderen vertellen over de dood van Antonie Kamerling

Isa Hoes en kinderen vertellen over de dood van Antonie Kamerling

Het is zeven jaar geleden dat Isa Hoes en haar kinderen Merlijn (18) en Vlinder (13) hun geliefde en vader verloren. In het tv-programma Johnny Into The Wild vertellen ze openhartig over de dood van Antonie Kamerling. 

Lees ook: Isa Hoes volledig ingestort: ‘Ik zag ineens wat ik had gedaan’

Namibië
In het programma neemt Johnny de Mol één of meerdere BN’ers mee op reis. In de aflevering van gisteravond reisde de presentator af naar Namibië, samen met Isa Hoes en haar kinderen. Een bijzondere reis waarbij ze veel hebben gezien, maar vooral ook hebben gepraat. De gesprekken gingen voornamelijk over het verlies van Antonie.

Survivalmodus
Isa vertelt dat ze direct na Antonie’s dood in een survivalmodus terechtkwam om haar kinderen te beschermen. “De leeuwin in mij werd in 2010 wakker, zo van ‘wij gaan het gewoon redden met z’n drieën. Niemand krijgt ons eronder, wij gaan leven’,” vertelt Isa. Maar de actrice vindt het nu tijd voor een nieuwe houding. “Dat mag gewoon weer anders, ja. Ik voelde dat ik daar behoefte aan had. Ik wil het gewoon anders. Niet meer zo hard werken.”

Moeilijk
Isa vertelt ook over het moeilijkste wat ze moest doen na Antonie’s dood: haar vijfjarige dochter vertellen dat haar vader er niet meer is. “Dat vond ik echt het allerergste. Het was zó moeilijk. Het enige wat ik dacht was: wat ga ik tegen m’n dochter zeggen? Ik ben meteen in die modus gestapt.” Ze kreeg het advies van stichting Korrelatie om tegen Vlinder te zeggen: ‘Papa is dood’. Isa onthult ook dat ze diezelfde avond door middel van een visioen afscheid heeft genomen van Antonie. “Ik zag Antonie en mijzelf en we draaiden als het ware om elkaar heen. En toen zei ik: ‘Ga maar, het is oké.’ Daarna liet ik hem los en was hij uit beeld. Het is goed, dacht ik toen. Hoe bizar is dat?”

Snel volwassen
Zoon Merlijn komt ook aan het woord. Hij was tien toen hij zijn vader verloor. Het valt Johnny op dat Merlijn al zo volwassen is voor zijn leeftijd. “Dat is wel echt te snel gegaan door de dood van m’n vader. Het moest ook wel, eigenlijk,” vertelt de zoon van Antonie en Isa.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Beeld: Peter Smulders