Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Arme Meghan Markle: vader laat niets heel van dochter in verwoestend nieuw interview

Arme Meghan Markle: vader laat niets heel van dochter in verwoestend nieuw interview

Arme Meghan Markle: vader laat niets heel van dochter in verwoestend nieuw interview

De wittebroodsweken van Meghan, de kersverse hertogin van Sussex, zijn wat de Britse tabloids betreft voorbij. Als ze voor de Amerikaanse echtgenote van prins Harry al hebben bestaan. Er gaat namelijk geen week voorbij of de kranten voeren een familielid van Meghan op die doorgaans geen vriendelijk woord over heeft voor de in hun ogen ‘snobistische, arrogante en omhoog gevallen actrice’.

Lees ook
‘Prins Harry vreest (nu al) voor scheiding van Meghan Markle’

Explosief interview

Kennelijk vinden die verhalen gretig aftrek bij het lezerspubliek van bladen als The Sun, Daily Mirror en Mail on Sunday. Zondag werd wat dat betreft een voorlopig dieptepunt – of hoogtepunt, gezien de aandacht die het verhaal kreeg – bereikt met een uitvoerig en explosief interview van ruim negen uur (!) met Meghans vader Thomas Markle. Die had in de aanloop naar de bruiloft in mei al een aantal keer voor commotie gezorgd, maar hij deed er nu, al dan niet aangespoord door Mail on Sunday, nog een paar scheppen bovenop.

Van je familie moet je het hebben

Hij liet geen spaan heel van zijn dochter die het zonder zijn hulp nooit tot ‘duchess’ had kunnen schoppen. Ondertussen schoffeerde hij ook de koninklijke familie, de staf van Kensington Palace, schoonzoon Harry en riep hij de geest op van wijlen prinses Diana, hoewel hij haar nooit heeft gekend en ook niet veel van haar weet. Maar de interviewers zullen hem zeker hebben bijgeschoold, zodat twee artikelen mogelijk waren. Eén waarin Thomas zei dat Diana zijn uitsluiting door Meghan en Harry nooit goed gevonden zou hebben en één waarin de krant zegt dat Thomas het door het aanroepen van Diana wel voorgoed verbruid zal hebben bij Harry. Zelfs Chrissy Teigen, de vrouw van John Legend, kon het niet laten te reageren op het walgelijke stuk: “This guy sucks”, schreef ze op Twitter.

‘Die Amerikaanse snapt er niets van’

Wanneer de familie van Meghan de tabloids niet van ammunitie voorziet – halfzus Samantha zal de komende dagen vast om een reactie worden gevraagd op de giftige uitlatingen van haar vader – dan zijn er wel artikelen waarin elk handgebaar en elk kledingstuk van de hertogin tegen het licht worden gehouden. Meestal is er wel iets dat indruist tegen het vermeende protocol: over elkaar geslagen benen, te wijde blouse, de hand van Harry vast houden of te lang praten met kinderen. Ze is tenslotte ook maar een Amerikaanse en die snapt er daarom niets van, zo is de teneur van de bladen. Afgelopen week werd ze al vergeleken met Wallis Simpson, de tweemaal gescheiden Amerikaanse die in 1937 trouwde met de om haar afgetreden Edward VIII. Erger kan niet in Britse ogen.

In een spagaat

Meghan en Harry houden ondertussen wijselijk hun mond. Buckingham Palace en Kensington Palace gaven geen reacties op het interview van Thomas Markle, en ze zullen het hertogelijk paar ook aanraden niks te zeggen. Ze zouden anders het vuurtje alleen maar opstoken, precies waar de tabloids op hopen. Contact opnemen met de verontwaardigde familieleden heeft ook weinig zin. Thomas heeft eerder al laten blijken de inhoud van gesprekken met dochter en schoonzoon in een oogwenk te delen met de eerste de beste journalist die bij hem in Mexico aanklopt.

Laat hen gelukkig worden

Wij kunnen alleen maar ontzettend hopen dat Meghan en Harry – die volgens ons wél een droompaar vormen – zich af kunnen sluiten van de verschrikkelijk uitlatingen van haar familie en de afkeurende verhalen in de pers. Laat die twee toch alsjeblieft gelukkig worden samen en voorkom dat de pers een einde maakt aan hun sprookje, of erger nog, zoals de veel te vroeg overleden Diana overkwam… En Thomas Markle? Die verdient volgens ons en vele anderen de award voor Slechtste Vader Ooit.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Hollandse Hoogte