Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Inspirerend: Alicia Keys neemt krachtig besluit

Inspirerend: Alicia Keys neemt krachtig besluit

Inspirerend: Alicia Keys neemt krachtig besluit

Alicia Keys heeft een dapper besluit genomen, waarmee ze compleet indruist tegen de norm van beroemheid. Ze onthult dat ze niet langer make-up wil dragen, en dat is niet zonder reden.

Lenny Letter
De zangeres, die 15 Grammy’s op haar naam heeft staan’, onthult dit in een persoonlijke brief aan Lenny Letter. Dit is een online platform van actrice Lena Dunham, waarop bekendheden open brieven plaatsen over allerlei spraakmakende onderwerpen.

Diepe onzekerheid
In de openhartige brief schrijft ze dat haar uiterlijk zonder make-up een diepe onzekerheid was, die zich steeds meer begon te manifesteren tot het een obsessie werd. ‘Op een gegeven moment werd het echt ongezond en vroeg ik me constant af wat mensen over me dachten, vooral als ik geen make-up op had’, vertelt ze.

Gebrainwasht
Ook schrijft ze: ‘Wij vrouwen worden gewoon gebrainwasht en daardoor denken we dat we alleen mooi zijn als we dun, sexy en perfect zijn. Ik ben het zo zat dat we altijd beoordeeld worden en dat ons constant wordt verteld dat we te dik of niet sexy zijn. Het is zo frustrerend en zo freaking onmogelijk om perfect te zijn.’

Rauw en puur
De zangeres wil zich niet langer verstoppen onder een laag make-up. Dit besef kwam toen ze na een sportsessie de deur uitging zonder make-up, en haar haren voor het gemak in een sjaal gewikkeld. Fotografe Paola Kudacki spotte de zangeres en vond haar op dat moment zó prachtig, dat ze haar gelijk wilde fotograferen. Dit omdat de muziekstijl van Alicia Keys rauw en puur is, en de zangeres er op dat moment precies zo uitzag.

Trots
‘Ik kan oprecht zeggen dat ik me nog nooit zo mooi heb gevoeld als op dat moment. Ik voelde me sterk omdat dit is wat ik wilde: naar mezelf luisteren, die muren die ik om me heen had gebouwd slopen en trots zijn op mezelf.”

Revolutie
De foto werd het beeld voor haar nieuwe album ‘In Common’, en dat is hoe het begon.  “Nadat de foto op mijn nieuwe album uitkwam, plaatsten veel vrouwen foto’s online met #nomakeup. Ik hoop dat het een revolutie is! Want ik wil niks meer verbergen. Niet mijn gezicht, niet mijn gedachten, niet mijn ziel, niet mijn dromen, niet mijn moeilijkheden, niet mijn emotionele groei. Niks!”

Bron: Lenny Letter

Lees ook: