Je bent hier: Home > Celebs > Imanuelle Grives veroordeeld tot twee jaar cel in drugszaak

Imanuelle Grives veroordeeld tot twee jaar cel in drugszaak

Celebs
Imanuelle Grives veroordeeld tot twee jaar cel in drugszaak

De 34-jarige Imanuelle Grives heeft vrijdag het vonnis te horen gekregen over drugsbezit en -handel waarvan zij beschuldigd wordt. De actrice is door de rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot twee jaar cel en heeft een boete van 1000 euro opgelegd gekregen. In België is het net als in Nederland niet verplicht om bij de uitspraak aanwezig te zijn, maar de Rotterdamse kwam wel. “Ik wil mijn verantwoordelijkheid nemen.”

Een maand geleden eiste het Openbaar Ministerie al twee jaar celstraf en 1000 euro boete tegen Imanuelle. Volgens Belgisch strafrecht komt zo’n bedrag effectief neer op 8000 euro.

Tomorrowland

De actrice werd op 21 juli opgepakt op het Belgische dancefestival Tomorrowland. Ze had volgens de Belgische aanklager een grote hoeveelheid xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine bij zich om te verkopen. Op haar logeeradres, waar ze met twee vriendinnen verbleef, werden nog meer drugs gevonden zoals amfetamine, GHB, cannabis en tientallen xtc-pillen. Tegen de vriendinnen werd achttien maanden celstraf geëist.

Experimenteren

Aanvankelijk stelde de 34-jarige actrice dat ze de drugs bij zich had om zich voor te bereiden op een rol. Haar advocaat John Maes verklaarde vorige maand in de rechtbank echter dat ze wilde experimenteren, niet per se in verband met een filmrol, maar om de spanning op te zoeken.

Bubbel

Volgens Maes gebruikte Imanuelle zowat alle verdovende middelen die er op de markt te verkrijgen zijn. De actrice leefde volgens hem in een soort bubbel, ook vanwege haar bekendheid, maar eigenlijk worstelde ze met haar bestaan, zei hij. Ze slikte ook medicatie tegen angstaanvallen. Maes benadrukte dat Grives maar acht pillen had verkocht op het festival en niet eens wist wat voor prijs ze ervoor moest vragen. “Het was een eenmalig slecht avontuur. Laten we de zaken niet groter maken dan ze zijn.”

Spijt

Zelf betuigde Imanuelle spijt voor de rechtbank. De actrice zei dat ze tijdens haar voorarrest in de gevangenis in Antwerpen, van juli tot september, goed heeft nagedacht over hoe ze verder moet met haar leven. Ze zei te hopen op een tweede kans en open te staan voor een eventuele werkstraf, waarvoor haar advocaat had gepleit.

Lees ook
Imanuelle Grives na 1,5 maand in de cel ‘voorlopig’ op vrije voeten

België

In België hoeven mensen die tot drie jaar cel worden veroordeeld, niet daadwerkelijk de gevangenis in. Ze krijgen elektronisch toezicht, maar dat geldt alleen voor inwoners van België. Buitenlanders moeten minimaal een derde van de straf wel achter de tralies doorbrengen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP, AD.nl

Shoppen is altijd een goed idee