Je bent hier: Home > Celebs > Actrice Imanuelle Grives niet in hoger beroep na bekentenis drugs dealen

Actrice Imanuelle Grives niet in hoger beroep na bekentenis drugs dealen

Celebs
Actrice Imanuelle Grives niet in hoger beroep na bekentenis drugs dealen

Imanuelle Grives gaat niet in hoger beroep tegen het besluit van de Raadkamer om haar voorarrest met een maand te verlengen. De actrice, die onlangs met een grote hoeveelheid drugs in haar bezit in België is opgepakt, zal de komende weken in Antwerpen vastzitten in afwachting van haar proces.

Vertrouwen in onderzoek

Dat bevestigt haar advocaat aan NU.nl na berichtgeving van RTL Boulevard. Volgens misdaadverslaggever Jermaine Ellenkamp heeft Grives “vertrouwen in het verdere verloop van het onderzoek”. Haar advocaat wil verder geen toelichting geven over het besluit om niet in hoger beroep te gaan.

Nog een maand vast

Een verzoek van haar advocaten om de voorlopige hechtenis op te heffen, werd eerder afgewezen, omdat er ernstige bezwaren tegen vrijlating zijn. Ze blijft voorlopig vastzitten op “verdenking van mededaderschap handel verdovende middelen en psychotrope stoffen”, meldt het Belgische openbaar ministerie. Grives moet over een maand weer voor de rechter verschijnen.

Professionele hulp

Haar management liet vrijdag in een verklaring weten dat Grives is aangeslagen en “begrijpt dat veel mensen zich zorgen maken over hoe het met haar gaat en dat er veel vragen zijn over haar situatie”. “Deze uitspraak is een grote teleurstelling voor Imanuelle en haar familie. Dit betekent dat zij vooralsnog niet naar huis mag om zich in Nederland voor te bereiden op de rechtszaak”, aldus het management. “Ze beseft dat ze professionele hulp moet zoeken om te kijken hoe het kan dat ze in deze situatie is beland.”

Bizarre hoeveelheden drugs

De 34-jarige Grives werd zondag 21 juli op het festival Tomorrowland opgepakt. Volgens het openbaar ministerie droeg ze onder meer honderd xtc-pillen, twintig gram cocaïne, een kleine tien gram ketamine en enkele hoeveelheden MDMA en amfetamine bij zich. Ook op de Airbnb-locatie waar de actrice verbleef werden drugs aangetroffen. “Ze is bij de ingang opgepakt en heeft bekend dat ze het al verkocht had op het terrein en ook aan haar vriendinnen die mee waren. Over de drugs die op de Airbnb-locatie gevonden werden, heeft ze verklaard dat die van haar zijn”, aldus woordvoerder Stephanie Chomé van het Parket Antwerpen.

Lees ook
Rechter heeft gesproken: Imanuelle Grives nog minstens maand vast wegens drugsschandaal

Carrière

Grives brak als actrice door met haar hoofdrol in de film Alleen Maar Nette Mensen. Daarna verscheen ze onder meer in de series Celblok H, SpangaS en Flikken Rotterdam. Ook deed ze mee aan Wie Is De Mol? en It Takes Two.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee