Je bent hier: Home > Celebs > Imannuelle Grives open over drugsbezit en arrestatie: ‘Het was een opluchting’

Imannuelle Grives open over drugsbezit en arrestatie: ‘Het was een opluchting’

Celebs
Imannuelle Grives open over drugsbezit en arrestatie: ‘Het was een opluchting’

In de zomer van 2019 was het groots nieuws: Imanuelle Grives (34) werd bij het Belgische festival Tomorrowland in de kraag gevat met een grote hoeveelheid drugs op zak. Dat er veel te doen zou zijn rondom haar arrestatie, had de actrice niet verwacht. “Met die mogelijkheid had ik geen rekening gehouden.”

Aan De Volkskrant vertelt Imanuelle dat het rauw op haar dak kwam toen ze van haar advocaat hoorde dat het verhaal was ‘ontploft’ in de media. “Ik stortte in. Met die mogelijkheid had ik niet eens rekening gehouden. Ik dacht: daar ben ik niet bekend genoeg voor, wie is er nu in mij geïnteresseerd?”, legt de actrice uit. “Dat had ik mooi mis. Het was wereldnieuws, tot in Amerika aan toe. Ik dacht: Ima, dat heb je mooi voor elkaar, idioot die je bent.”

Te nieuwsgierig

Imanuelle verklaarde aanvankelijk in het bezit te zijn van drugs ter voorbereiding op een rol. Later bleek dat het ging om de film Suriname, die maandagavond in première ging. Fajah Lourens nam de rol van Grives over. De actrice stelt uiteindelijk dat het deels klopt wat ze destijds aan de politie verklaarde. “Komt het voor honderd procent door die rol? Nee. Komt het voor nul procent door die rol? Nee, ook niet. Het is niet helemaal onwaar, maar het kwam door een combinatie van factoren”, verklaart Grives. “Tijdens het verhoor noemde ik die rol en daar zat de Belgische advocaat bij die mij was toegewezen. Hij heeft daarna tegen de pers gezegd: ‘Ze deed het als onderzoek voor een rol.’ Dat had ik ook wel verklaard, maar waarom was het nodig om dit naar buiten te brengen?” Ze vervolgt: “Het inleven ging niet om: haha, ik ga nu actief drugs verkopen. Dat was nooit het plan. Het was meer de sfeer die eromheen hangt. Ik ben heel nieuwsgierig. Soms iets te veel, helaas.”

Liefdesverdriet

In het interview geeft de actrice aan dat ze naar feesten en festivals ging om te ontsnappen aan liefdesverdriet. “Ik deed alles om niet bij mijn gevoel, niet bij mezelf te zijn”, zegt ze. En ook: “Was het echt nodig voor mijn voorbereiding? Nee, natuurlijk niet. Mijn doel was om zo ver mogelijk van mezelf af te zijn. Om niet mijn frustraties te voelen, mijn angsten. Mijn pijn. Die rol in Suriname was een afleiding. Mijn werk was voor mij wat emotie-eten voor anderen is.”

Opluchting

De grote hoeveelheid drugs kocht ze niet om te verkopen, maar vanwege de lagere prijzen bij een grotere bestelling. Uiteindelijk verkocht ze op Tomorrowland toch acht xtc-pillen. Achteraf vindt de actrice dat haar arrestatie op een goed moment kwam. “Het was een opluchting. Een diepe zucht: zo, ik ben uit die denderende trein gestapt. Alles wat in mijn hoofd gebeurde, hoe slecht ik in mijn vel zat, eindelijk had ik daar tijd voor”, vertelt ze over haar tijd in de gevangenis.

Spijt

Ook laat Imanuelle, die in de komende maanden nog zes dagen met een enkelband vast moet zitten in een huis in België, weten spijt te hebben van haar actie. “Dat ik drugs heb verkocht. Dat mensen die me kenden werden lastiggevallen terwijl ze zelf nog dachten: oh my God, is Ima een drugsdealer? Het spijt me dat ik de indruk heb gewekt onbetrouwbaar te zijn en dat ik me onprofessioneel heb gedragen.”

Lees ook
Imanuelle Grives laat van zich horen na gevangenisstraf: ‘Ik ga mijn hele verhaal vertellen’

Domme keuze

Gelukkig heeft ze inmiddels wel weer aanbiedingen gekregen voor acteerwerk. “Ze begrepen dat ik geen drugsdealer was, maar een thrillseekende, overspannen actrice die een heel domme keuze heeft gemaakt.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl, ANP | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee