Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Huilende Martien in Chateau Meiland: kijkers gieren om ‘kampeeruitje’ op parkeerterrein

Huilende Martien in Chateau Meiland: kijkers gieren om ‘kampeeruitje’ op parkeerterrein

Huilende Martien in Chateau Meiland: kijkers gieren om ‘kampeeruitje’ op parkeerterrein

Martien en Erica zijn opnieuw opa en oma geworden, van kleindochter Vivé. In de laatste aflevering van Chateau Meiland van gisteren was de bevalling van dochter Maxime te zien. Een bijzonder moment voor het bekende stel.

Want zo ontroerd als Martien was als hij zijn kleindochter voor het eerst ziet? Dat is prachtig om te zien. Maxime en haar vriend Leroy Molkenboer  zijn al sinds halverwege september de trotse ouders van hun dochter Vivé. Maar in de aflevering van ‘Chateau Meiland’ herbeleven we dat moment.

Lieve mensen

Gisteren was Chateau Meiland eindelijk weer steengoed, als vanouds. Weet je waarom het zo’n goede aflevering was? Het laat zien dat zij ook gewoon maar ‘gewone mensen’ zijn. Die rompers kopen bij de Hema omdat Maxime niet alles in huis had. Een gewone hele trotse opa, dat is Martien. Geen arrogante bekende Nederlander. Geen opsmuk en interessant doen. Hij is dan gewoon zichzelf, gewoon een lieve man, die zo dankbaar is voor zijn familie. Het raakte me. En ik moest er ook om lachen.

Vulkaanuitbarsting

Ik weet niet of het in scène is gezet of niet, maar Erica en Martien gingen kamperen op het parkeerterrein bij het ziekenhuis waar Maxime op dat moment ligt te bevallen. Ze mogen niet naar binenn vanwege de coronamaatregelen. Uren wachten ze in een busje, al Bifi-worsten etend staan ze te praten over Erica’s bevalling. Martien vergelijkt dat persen met een vulkaanuitbarsting. Hoe verzin je het? ‘Ja, het komt zo op, het borrelt, en dan spuit opeens al die lava eruit’. Moeder Erica vindt het wel lastig om er niet bij te kunnen zijn, omdat ze aan de stem van Maxime hoort dat ze het zwaar heeft. “Maar ja, het moet er toch uit”, zegt de nuchtere Erica.

Natuurlijk klinkt er online ook kritiek. ‘Leg mij nou eens uit waarom je met zijn allen op een parkeerplaats moet gaan staan om op de bevalling van je (schoon)dochter te wachten. Dan ben je toch niet goed?’ aldus een geïrriteerde kijker. Nou, ik heb er van genoten. Lekkere televisie, met mensen die toch ondanks al het succes ook gewoon zichzelf zijn gebleven. En elkaar hebben – plus de prachtige baby Vivé. Het is ze van harte gegund.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maxime Meiland (@maximemeiland)

Lees ook
Maxime Meiland krijgt doodsbedreigingen vanwege controversiële uitspraken van moeder Erica

Bron: Instagram | Beeld: SBS6