Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Hoera: prinses Amalia cum laude geslaagd voor haar eindexamen

Hoera: prinses Amalia cum laude geslaagd voor haar eindexamen

Hoera: prinses Amalia cum laude geslaagd voor haar eindexamen

Een bijzondere en zeer feestelijke dag in het Koningshuis: niemand minder dan de oudste telg van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is geslaagd voor haar eindexamen aan het vwo. En dat is niet alles, de 17-jarige is zelfs cum laude geslaagd. Van harte, prinses Amalia!

Geslaagd

“Ik ben net gebeld met het nieuws dat ik geslaagd ben”, laat Amalia weten op het Instagram-account van het Koninklijk Huis.  Maar dat niet alleen, ook steekt ze herkansers een hart onder de riem. “Ik wil alle andere geslaagden feliciteren en andere leerlingen heel veel succes wensen met eventuele herkansingen en het tweede tijdvak”, aldus prinses Amalia.

Cum Laude

Eerder donderdag maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat Amalia cum laude is geslaagd voor haar eindexamen vwo aan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet. Leerlingen die cum laude slagen aan het vwo moeten minimaal een 8 halen voor het gemiddelde voor de vakken in het gemeenschappelijk deel, het profieldeel en het hoogste cijfer uit het vrije deel moet eveneens minimaal een 8 zijn. Daarnaast mag geen enkel eindcijfer lager dan een 7 zijn.

Lees ook:

Zó ziet prinses Amalia eruit als ze 50 jaar is (en ze lijkt sprekend op haar ouders)

Toekomst

Eerder werd al bekendgemaakt dat de prinses niet direct gaat studeren, wanneer ze klaar is met de middelbare school. Omdat ze pas 17,5 is, is er volgens koning Willem-Alexander genoeg tijd voor haar om te ontdekken wat ze wil gaan doen. Ze zal dus een tussenjaar nemen om dit te onderzoeken. “Maar er zijn nog geen plannen”, aldus Willem-Alexander eerder over de toekomstplannen van zijn oudste dochter.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story Vorsten | Beeld: Brunopress, ANP, Instagram