Je bent hier: Home > Celebs > Hoe bizar! Ook Rory trouwde in Love is Blind, maar: ‘Wij werden niet gefilmd’

Hoe bizar! Ook Rory trouwde in Love is Blind, maar: ‘Wij werden niet gefilmd’

Celebs
Hoe bizar! Ook Rory trouwde in Love is Blind, maar: ‘Wij werden niet gefilmd’

Love is Blind heeft het allemaal: aantrekkelijke kandidaten, exotische locaties en een intrigerend concept. Het is dan ook geen verrassing dat het momenteel in ons land het vierde best bekeken programma op Netflix is. Kandidaat Rory Newbrough vertelt in Women’s Health hoe het kan dat zijn liefdesverhaal niet werd getoond. 

Rory kwam enkele keren in beeld als hij wijze adviezen gaf aan met name Matt Barnett, maar de dates – en het hele proces daarna – van Rory bleven altijd buiten beeld tijdens Love Is Blind. Maar dat betekent niet dat het experiment bij hem mislukte…

Lees ook: Dít is de bizar verslavende datingshow op Netflix waar iedereen het over heeft

Het spel

Love is Blind in het kort: het programma volgt dertig mannen en vrouwen die hopen om de liefde te vinden. Ze gaan daarbij dagenlang speeddaten, maar mogen elkaar niet zien. Als de vonk overspringt, doen ze een aanzoek en als dat geaccepteerd wordt, mag het stel elkaar na tien dagen eindelijk zien. Vervolgens gaan alle verloofde koppels op een soort pre-honeymoon naar Mexico. Daar kunnen ze elkaar beter kunnen leren kennen, maar ook in real life kennismaken met de partners die ze hádden kunnen hebben.

Ook kandidaat Rory kreeg de kans op liefde. Toch was hij eerst nogal sceptisch over de liefde vinden via blind dates. Dat veranderde allemaal toen hij de stem van Danielle Drouins hoorde. Rory: “Zij zat in de eerste pod waar ik binnenliep, en ik voelde het meteen toen ik binnenkwam. Ze was van in het begin mijn eerste keuze.”

Ten huwelijk vragen

Op dag zes hakte Rory de knoop door. Hij zou en moest Danielle ten huwelijk vragen – en dat allemaal nog zonder haar gezien te hebben uiteraard. Rory: “We praatten 19 of 20 uur per dag met elkaar. Ik begon te beseffen dat ik muren had opgetrokken waarvan ik niet eens wist dat ze er waren. Ze werden gewoon afgebroken door haar. Ik huilde de hele tijd. Het was zo’n geschifte en emotionele ervaring.”

En toen werd hij écht verliefd op Danielle: “Ik besefte hoe moeilijk het voor me was om me kwetsbaar op te stellen bij andere mensen”, zegt hij. “Maar toen ik eerlijk was tegen Danielle en haar vertelde hoe ik me voelde, moest ik dat echt opschrijven en daarna voorlezen: ik kreeg het er zelf gewoon niet uit.” Na hun verloving kregen de twee liefjes elkaar dan eindelijk voor het eerst te zien: “Mijn benen begaven het toen ik haar zag”, herinnert hij zich.

Niet gefilmd

Gek genoeg zijn Rory en Danielle amper te zien in de realityreeks. De reden? Het productieteam had zelf niet verwacht dat het experiment zo succesvol zou zijn. “Ze vertelden ons: ‘We hadden één of twee verlovingen verwacht, geen acht! We hebben gepland om er vijf te filmen.’ Dat zorgde voor een vreemd moment. Ze gaven ons eigenlijk gewoon onze telefoons terug en zeiden: ‘Veel geluk! Bedankt om hieraan mee te doen, maar we kunnen jullie verhaal niet verder filmen.'”

Niet meer samen

Rory en Danielle hielde het helaas niet lang vol samen. Rory: “De connectie, in ieder geval van mijn kant, was erg puur en echt. Ik denk dat het voor haar minder echt was eens ze erover begon na te denken.” Volgens een producent van de show heeft Danielle ondertussen een relatie met een andere kandidaat, Mark. Toch heeft Rory geen spijt: “Hoe uitdagend het ook was, als je me zou vragen om het opnieuw te doen, dan zou ik meteen ja zeggen.”

Nieuw seizoen aangekondigd

Afgelopen donderdag is er een reüniespecial uitgekomen waarin kijkers de antwoorden op al hun vragen kregen. De serie werd zo goed ontvangen dat Netflix ook alvast een tweede seizoen heeft aangekondigd. Yes!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee