Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Herman van Veen brengt eerbetoon aan Peter R. de Vries: ‘Vandaag liggen er bloemen op straat’

Herman van Veen brengt eerbetoon aan Peter R. de Vries: ‘Vandaag liggen er bloemen op straat’

Herman van Veen brengt eerbetoon aan Peter R. de Vries: ‘Vandaag liggen er bloemen op straat’

Na de tragische aanslag op Peter R. de Vries (64) dinsdagavond te Amsterdam, is Herman van Veen (76) in de pen geklommen. De woordkunstenaar schreef een prachtig eerbetoon aan de misdaadjournalist, die momenteel nog steeds voor zijn leven vecht. 

Schietpartij

Peter R. de Vries werd dinsdagavond kort na de opnames van RTL Boulevard neergeschoten in de Leidse Dwarsstraat te Amsterdam. De misdaadjournalist werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee verdachten, een Poolse en Rotterdamse man, zijn opgepakt en worden vandaag voorgeleid. Over de situatie van de journalist is nog weinig bekend. “Hij heeft geluk en geduld nodig”, reageerde een trauma-arts eerder.

Bloemenzee

Op de plek waar de schietpartij plaatsvond ligt een bloemenzee. Allerlei mensen toonden hun medeleven door bloemen, kaarten en kaarsen te plaatsen op de plek van het gewelddadige incident. En bij het Nationaal Monument op de Dam zijn vrijdag vierduizend witte rozen, als steunbetuiging voor Peter R. de Vries. Ook op sociale media staat men er bij stil, wat de inspiratiebron lijkt te zijn voor het gedicht van Herman van Veen.

Lees ook:

Zoon van Peter R De Vries reageert op neerschieten van zijn vader

Eerbetoon Herman van Veen

Herman van Veen droeg zijn gedicht voor tijdens de uitzending van RTL Boulevard, en plaatste het daarna op Facebook met een foto van de Vries. “In de Lange Leidsedwarsstraat, daar is het altijd, nacht en dag, dag en nacht, een leven van jewelste. Behalve vandaag, er liggen bloemen op de straat”, luiden enkele zinnen van het eerbetoon.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard, Libelle, Facebook | Beeld: Brunopress