Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Heftig! 18-jarige Laura van Kaam praat voor het eerst over zware depressie

Heftig! 18-jarige Laura van Kaam praat voor het eerst over zware depressie

Heftig! 18-jarige Laura van Kaam praat voor het eerst over zware depressie

Vaak wordt gezegd dat je jeugd de gelukkigste periode in je leven moet zijn, maar dat is jammer genoeg niet het geval voor de 18-jarige Laura van Kaam. De zangeres die in 2013 ‘The Voice Kids’ won, deelde zonet een emotionele boodschap met haar volgers op Facebook waarin ze voor het eerst openhartig praat over haar depressie.

“Maandenlang wist ik niet wat er met mij aan de hand was. Ik voelde me zo ongelukkig. Ik ging door, maar steeds legde ik de fout bij mijzelf”, schreef de 18-jarige zangeres op Facebook. “Haast niemand wist er van. Ik volgde therapie, maar voor mijn gevoel kwam ik geen stap verder. Dat ik mij niet goed voelde, dat was duidelijk. Ik putte mijzelf volledig uit en kon de pijn in mijn hoofd niet langer verdragen.”

Diagnose

Drie maanden geleden kreeg Laura van Kaam dan uiteindelijk toch een diagnose voorgeschoteld, namelijk een zware depressie. Ze vertelt dat ze zich schaamde en schuldig voelde om als jongere het label ‘depressief’ opgedrukt te krijgen. “Ik vond het moeilijk om te horen dat ik ‘ziek’ was, en een ‘patiënt’ van hen was geworden. Zelfs mijn ouders wisten het niet. ik heb het hen laten weten via een brief.”

Behandeling

De 18-jarige zangeres trekt voorlopig terug in bij haar ouders in de Achterhoek, maar zal later terug naar Den Haag verhuizen om haar behandeling te starten. “Ik heb fantastisch lieve mensen om me heen die mij hier doorheen sleuren. Daar ben ik mij ongelooflijk van bewust en ook erg dankbaar om.”

Met haar openhartige post wil ze ervoor zorgen dat depressies sneller worden opgemerkt en dat anderen op tijd de hulp krijgen die ze nodig hebben. Laura eindigt met een positieve noot en belooft om muziek te blijven maken gedurende haar behandeling.

“Ik blijf lekker muziek maken en optreden. Daar krijg ik energie van! Want ik doe mijn best om te zorgen dat het snel beter gaat en ik blijf gewoon doen waar ik voor gemaakt ben: muziek overbrengen! Ik ben op dit moment ziek maar dat zegt niets over hoe graag ik verder wil. Ik ga mij hier uit vechten en wil de depressie de baas worden!”

Lees ook: