Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Prins Harry blijft niet tot 95e verjaardag van Elizabeth woensdag: maandag al terug naar Amerika

Prins Harry blijft niet tot 95e verjaardag van Elizabeth woensdag: maandag al terug naar Amerika

Prins Harry blijft niet tot 95e verjaardag van Elizabeth woensdag: maandag al terug naar Amerika

Prins Harry vliegt maandag weer terug naar zijn vrouw Meghan en zoontje Archie in Amerika, waar hij sinds vorig jaar woont met zijn gezin. Dat meldt website Page Six. Daarmee zou hij dus niet blijven voor de 95e verjaardag van zijn oma, koningin Elizabeth, die op woensdag 21 april jarig is.

Quarantaine

De prins woont met zijn vrouw Meghan in Californië, maar was in Engeland voor de begrafenis van zijn opa Philip. De echtgenoot van de Britse koningin overleed anderhalve week geleden op 99-jarige leeftijd. Het was de eerste keer sinds een jaar – en sinds de verhuizing naar Amerika – dat Harry weer in Engeland was. Hij spendeerde het grootste deel van zijn tijd in quarantaine in Frogmore Cottage in Windsor, voordat hij naar de begrafenis kon.

Ruzie

Hoewel de uitvaart natuurlijk draaide om het afscheid van prins Philip, waren alle ogen ook gericht op William en Harry, die al een tijd niet bepaald goed met elkaar door één deur kunnen. De broers zouden elkaar eerder op de dag geen blik waardig hebben gegund, maar kwamen na het afscheid in de St. George’s Chapel in Windsor wel samen naar buiten. Prins Harry liep tussen zijn broer en diens vrouw Kate in, napratend over hun opa en de door corona voor royals buitengewoon kleinschalige dienst.

Hoogspanning

De relatie tussen Harry en William is al een tijd niet goed. In het interview met Oprah Winfrey vertelden Harry en Meghan dat zij zich niet gesteund voelden door broer William. Dat Meghan zaterdag niet aanwezig was bij de uitvaart, werd door sommigen ook bekritiseerd. Maar omdat ze hoogzwanger is, werd haar door de dokter afgeraden naar het Verenigd Koninkrijk te vliegen.

Lees ook
Prins Harry teruggekeerd in Verenigd Koninkrijk voor uitvaart Philip, zónder Meghan

Philip niet te spreken over interview

Volgens Gyles Brandreth, de auteur die de biografie van de overleden prins Philip heeft geschreven, was de echtgenoot van koningin Elizabeth niet te spreken over het interview dat zijn kleinzoon prins Harry en diens vrouw Meghan Markle in maart aan Oprah Winfrey gaven. De echtgenoot van koningin Elizabeth was van mening “dat er niets goeds uit zou voortkomen”. Dit meldt The Daily Mail. “Ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat prins Philip de hele toestand ‘krankzinnig’ vond. En die reactie verbaast me niet, want zo liet hij zich eerder ook uit over publiekelijke interviews die prinses Diana en prins Charles gaven in de jaren negentig”, aldus Brandreth. De auteur voegde eraan toe dat de prins niet boos was over de timing van het interview. “Nee, het feit dat hij destijds in het ziekenhuis lag maakte hem niet uit. Wat hem wel stoorde is dat ze zulke persoonlijke dingen openbaarden.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: ANP | Beeld: ANP