Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > ‘Harry Potter’-acteur op 77-jarige leeftijd overleden

‘Harry Potter’-acteur op 77-jarige leeftijd overleden

‘Harry Potter’-acteur op 77-jarige leeftijd overleden

Acteur John Hurt is op 77-jarige leeftijd overleden. ‘Harry Potter’-fans kennen hem vooral als Mr. Ollivander, maar de man is een ware Hollywoodlegende. Zo werd hij in 2015 bijvoorbeeld nog tot ridder geslagen voor zijn bijdrage aan de filmwereld.

Eén Golden Globe, vier BAFTA’s, twee Oscarnominaties en 120 films heeft de Britse acteur op z’n naam staan. Zijn bekendste rollen speelde John Hurt ongetwijfeld in ‘Harry Potter’ als Mr. Ollivander en ‘The Elephant Man’. Zijn meest recente rol speelde hij in de film ‘Jackie’, over presidentsvrouw Jackie Kennedy, die vanaf volgende week woensdag bij ons in de zalen speelt. Ook in het theater en de televisiewereld was de acteur zeer actief.

In 2015 werd er pancreaskanker bij hem vastgesteld. In een interview met Radio Times zei Hurt toen het volgende: ‘Ik kan niet zeggen dat ik me zorgen maak om de dood, maar op mijn leeftijd is het onmogelijk om er niet aan te denken. We zijn hier allemaal maar tijdelijk en zitten slechts zeer kort op onze stoel hier op aarde.’

Heel wat Hollywoodsterren toonde al hun medeleven op Twitter:

Lees ook: