Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > ‘Nieuw’ leven begint voor Harry en Meghan: ‘Veel hangt af van hoe hun huwelijk standhoudt’

‘Nieuw’ leven begint voor Harry en Meghan: ‘Veel hangt af van hoe hun huwelijk standhoudt’

‘Nieuw’ leven begint voor Harry en Meghan: ‘Veel hangt af van hoe hun huwelijk standhoudt’

Het zit erop voor Harry en Meghan: het stel begint dinsdag aan het ‘nieuwe’ leven dat de twee te wachten staat, zónder koninklijke titels en verplichtingen. Dat brengt natuurlijk een hoop veranderingen mee voor de ouders van Archie (bijna één), maar welke eigenlijk precies?

Volgens royaltydeskundige Jeroen Snel, bekend van het EO-programma Blauw Bloed, kunnen Harry en Meghan vanaf nu alles zelf bepalen. “Dus ze kunnen volledig bezig zijn met hun eigen goede doelen en bijvoorbeeld de Invictus Games (het sportevenement dat Harry organiseert, red.)”, legt hij uit aan NU.nl. De komende tijd wil het paar een bijdrage leveren aan het vinden van oplossingen voor problemen die het gevolg zijn van het coronavirus, zo lieten zij maandag weten op Instagram.

De tekst gaat verder onder de post.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

As we can all feel, the world at this moment seems extraordinarily fragile. Yet we are confident that every human being has the potential and opportunity to make a difference—as seen now across the globe, in our families, our communities and those on the front line—together we can lift each other up to realise the fullness of that promise. What’s most important right now is the health and wellbeing of everyone across the globe and finding solutions for the many issues that have presented themselves as a result of this pandemic. As we all find the part we are to play in this global shift and changing of habits, we are focusing this new chapter to understand how we can best contribute. While you may not see us here, the work continues. Thank you to this community – for the support, the inspiration and the shared commitment to the good in the world. We look forward to reconnecting with you soon. You’ve been great! Until then, please take good care of yourselves, and of one another. Harry and Meghan

Een bericht gedeeld door The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) op

‘Meghan broek aan’

Vorige week werd bekend dat Harry en Markle hun eerste jaar zonder royal duties aftrappen in Bevery Hills in Los Angeles. Ze verruilen hun eerdere woonplek in Canada voor Hollywood. “Waar de meeste paparazzi per vierkante kilometer zitten”, aldus Snel. “Ik vermoed dat Meghan hier de broek aan heeft. Haar moeder en vrienden wonen hier, ze is hier opgegroeid. Maar het is de vraag of Harry hier gelukkig is.”

Verhuizing opmerkelijk besluit

Dat het paar in Hollywood meer last zal hebben van de media dan in Canada, staat vast. Snel noemt de verhuizing “vreemd”. “Want een reden voor hen om weg te stappen uit het koninklijk huis, is de grote media-aandacht die zij kregen. In Canada was dat inderdaad een stuk minder, maar Harry en Meghan zullen in Hollywood continu gefotografeerd worden. Meghan geniet daarvan en zoekt het op, maar dit zit haaks op wat Harry wil.”

Beveiliging

Een van de dingen die nu is veranderd voor het stel, is dat ze zelf hun beveiliging moeten inhuren en bekostigen – wat ze bij hun nieuwe woonplek nog harder nodig hebben. Als onderdeel van de koninklijke familie werd dat voor hen betaald. Dit zal geen problemen opleveren, vermoedt de royaltydeskundige. “De officiële uitkering is gestopt, maar Harry krijgt via zijn privégeldstroom alsnog een deel van het geld van zijn vader, die een behoorlijk vermogen heeft.” Daarnaast wordt het koppel rijkelijk beloond voor bijvoorbeeld speeches op bijeenkomsten en andere klussen, zoals het inspreekwerk dat Markle deed voor de Disney-documentaire Elephant. Deze is vanaf vrijdag 3 april te zien op Disney+.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Hoogtijdagen royals

Het echtpaar zal daarnaast niet meer met zoon Archie de wereld rondreizen om koninklijke taken te volbrengen, legt Snel uit. “Een bezoek als aan het Gemenebest, dat Harry bracht omdat Elizabeth wegens haar leeftijd minder doet, valt nu weg. Dat is jammer, want Harry en Meghan werden altijd groots onthaald. Een aderlating voor de koninklijke familie”, vindt de koningshuiskenner. We zullen ze alleen nog maar zien tijdens hoogtijdagen van de koninklijke familie, zoals het verjaardagsfeest van Elizabeth. “Maar dan als gast, en niet in functie. Harry zal ook niet meer in uniform te zien zijn, zoals eerst het geval was.”

William en Kate

Omdat het koppel niet meer werkzaam is voor het Britse koninklijk huis, hebben de ‘achterblijvers’ nu meer te doen. Het aantal werkbezoeken wordt verdeeld onder Charles en Camilla en William en Catherine, maar ook Edward (56, broer van Charles) en zijn vrouw Sophie (55) gaan we vaker zien. “Zij zijn wat grijzer, maar een redelijk modelgezin met schattige kinderen, waar niemand zich een buil aan zal vallen”, vertelt Snel. “Maar die worden nooit zo populair als Harry en Meghan. Alle aandacht zal nu naar William en Catherine gaan.”

Deur op een kier

Vanaf woensdag gaat ook een zogenaamde review period van start, die een jaar zal duren. In die periode bekijken zowel Harry en Markle als het koninklijk huis hoe alles gaat en heeft het koppel nog de optie om terug te keren in hun vorige rol als hertog en hertogin van Sussex (overigens behouden ze deze titel wel, maar mogen ze hem niet meer gebruiken). “Meer om de deur op een kier te houden”, legt de deskundige uit. “Dat als ze besluiten om terug te komen, het niet zo schokkend zou zijn als wanneer deze periode er niet zou zijn. Het is meer een strategische uitspraak, die aangeeft dat Harry er nog steeds bij hoort.”

Ander leven

Jeroen verwacht deze week geen bericht van Buckingham Palace dat de nieuwe rol van Harry en Markle zal aanhalen. “Nee, zij moeten ook gewoon door, zo goed en kwaad als dat in deze tijd lukt. Als ze hier een bericht over plaatsen, dan markeer je nog meer dat het een afscheid is. Harry en Meghan zijn een ander leven begonnen. Maar wellicht dat dit weer verandert. Veel hangt af van hoe hun huwelijk standhoudt.”

Lees ook
Nog maar drie nachtjes slapen voor Prins Harry en Meghan

Liefdesverhaal

In november 2017 maakten Harry en Meghan bekend verloofd te zijn; een paar maanden later – in mei 2018 – gaven de twee elkaar het jawoord. Een jaar later, op 6 mei 2019, werd hun liefde bezegeld met een zoon: Archie.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Brunopress