Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Meilandjes verliezen grote samenwerking door controversiële uitspraken van Erica

Meilandjes verliezen grote samenwerking door controversiële uitspraken van Erica

Meilandjes verliezen grote samenwerking door controversiële uitspraken van Erica

Onlangs bracht Erica haar eigen boek uit. In het boek doet de realityster een aantal opmerkelijke uitspraken. Om die reden stopt Hallmark accuut met de samenwerking van de Meilandjes. Hallmark verkocht kaarten met typische uitspraken van de Meilandjes.

De uitspraken van Erica in haar boek zorgen voor veel kritiek. Zo beschreef ze moslims in haar boek als boerka pinguïns. Veel islamitische Instagram-influencers hebben volgens DeKanttekening.nl contact opgenomen met de klantenservice van Hallmark met als doel om het bedrijf te boycotten. De uitspraken zorgden voor een slechte recensie in NRC. Het dagblad noemde de biografie ‘gevaarlijk’.

Hallmark omarmt diversiteit en reageerde als volgt op de situatie: “Wij sluiten niemand uit en vinden dat iedereen erbij hoort en ertoe doet. Wanneer een partner met wie wij samenwerken onze visie niet deelt, voelen wij ons genoodzaakt deze producten (…) offline te halen.”

Beëindiging samenwerking

De samenwerking is zonder overleg beëindigd laat Erica aan Shownieuws weten.”Ze zijn even in beraad en tijdens het beraad hebben ze de collectie offline gehaald.” Het zou goed mogelijk zijn dat het beëindigen van de samenwerking nog een staartje krijgt. “Wordt vervolgd”, reageert Erica. “We leven in een vreemde maatschappij tegenwoordig…”

Lees ook
Zou dit de nieuwe liefde van Martien Meiland kunnen zijn?

Biografie Erica 

Ondanks de controversiële uitspraken wordt het boek van Erica ontzettend goed verkocht. Snel na de lancering stond het boek als nieuwkomer op de tweede plaats van de Bestseller 60. Niet lang daarna stond het boek op nummer één, vermeld stichting CPNB

Vorig jaar in oktober lanceerde Martien Meiland zijn eigen biografie. Ook dit boek was een groot succes in de boekenwinkels. De biografie van Martien deed het zelfs beter dan die van Erica. Hij behaalde in de eerste week al de koppositie. Het boek werd daarnaast ook nog genomineerd voor de NS Publieksprijs van dit jaar. De schrijver van beide biografieën is Jan Dijkgraaf.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Shownieuws | Beeld: Brunopress