Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > GTST-acteur Bartho Braat speelt hoofdrol in 360 graden-thriller

GTST-acteur Bartho Braat speelt hoofdrol in 360 graden-thriller

GTST-acteur Bartho Braat speelt hoofdrol in 360 graden-thriller

De zomerstop van Goede Tijden Slechte Tijden is begonnen, maar fans hoeven gelukkig niet álle sterren van de soapserie te missen. GTST-sterren Bartho Braat en Britt Scholte en acteur Niek Roozen spelen namelijk de hoofdrollen in de nieuwe 360 graden-film Wraak. De thriller gaat 14 juli in première.

Lees ook: GTST-actrice Pip Pellens krijgt eigen online talkshow

360 graden-techniek
De thriller maakt gebruik van de zogenoemde 360 graden-techniek, die de kijker de gelegenheid geeft zelf te bepalen in welke richting hij of zij kijkt terwijl de gebeurtenissen zich voltrekken. Hierdoor ervaart elke kijker dus een heel andere film. Wraak is gedraaid met een Sphere Optics 360-lens. Hiervan bestaan er volgens de makers maar vier in de wereld.

Het verhaal
Wraak gaat over een groep studenten die een weekend doorbrengen aan het strand. Zij belanden in een duinhotel dat wordt gerund door een zonderlinge man (Bartho Braat) en zijn getraumatiseerde zoon (Niek Roozen). Wraak beleeft de première in VondelCS in Amsterdam en is daarna in vier delen te vinden op Facebook. De film is een productie van Tuvalu Media, AVROTROS en het Mediacollege Amsterdam.

‘Dit verhaal kun je ook op de ouderwetse manier vertellen, alleen geeft het 360°-effect iets extra’s,’ vertelt regisseur Raymond Grimbergen. ‘Je kunt om je heen kijken en dingen zien die anderen niet zien. Daardoor kun je ook andere dingen te weten komen over het verhaal.’

Hints
Volgens mede-regisseur Melcher Hillmann ontdekken kijkers aan de hand van diverse hints wat er buiten het gezichtsveld gebeurt. ‘Er zijn steeds allerlei verhaallijntjes door elkaar verweven. De kijker wordt hierop gewezen door middel van bijvoorbeeld geluid. Je hoort ineens iets achter je of de acteurs leiden je naar een bepaalde richting.’

Lees nu een halfjaar Flair voor € 11 per maand en krijg een gratis leren crossbody tas t.w.v. € 69,95!

Bron: ANP