Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Gordon sloeg ‘ex’ en bedreigde hem met een mes: ‘Ik ben maandenlang bedrogen’

Gordon sloeg ‘ex’ en bedreigde hem met een mes: ‘Ik ben maandenlang bedrogen’

Celebs
Gordon sloeg ‘ex’ en bedreigde hem met een mes: ‘Ik ben maandenlang bedrogen’

Gordon heeft “in zijn emotie” een klap uitgedeeld aan zijn ‘ex’ Kevin. Ook bedreigde de entertainer de man uit Almere met een mes, bleek maandag in de rechtbank van Lelystad bij de behandeling van een door Kevin aangespannen kort geding.

Lees ook
Gordon huilend in de rechtszaal tijdens zaak tegen vermeende ex-vriend

Beerput

“Ja, ik heb hem een klap gegeven”, gaf Gordon toe. “Maar wat gebeurt er als je erachter komt dat je maandenlang stelselmatig bent bedrogen?!” Volgens Gordon had hij zo’n zes maanden een relatie met Kevin toen hij steeds meer “signalen” kreeg dat er “iets niet klopte”. Daarom plaatste Gordon in februari op social media een foto van Kevin met de mededeling dat hij een nieuwe liefde gevonden had. “En toen werd de beerput met ellende opengetrokken.”

Emotie-explosie

Na het plaatsen van het bericht ontdekte Gordon onder meer dat Kevin meerdere relaties had. Diezelfde avond vond er bij Gordon thuis een confrontatie plaats. Daarbij liet de entertainer, volgens zijn advocaat “onder invloed van de genuttigde alcohol”, zijn emoties gaan. Hij zou Kevin hebben bedreigd met een mes.

Emotionele rollercoaster

Ook in mails, berichtjes en telefoontjes die na de ruzie volgden, ventileerde Gordon zijn woede “niet altijd even fraai”. Volgens zijn advocaat was dat echter “alleszins begrijpelijk gezien de emotionele rollercoaster” en het “overweldigende liefdesverdriet” waarmee Gordon plots te maken kreeg.

‘Gordon stalkt me’

Kevin, die zegt dat er nooit sprake is geweest van een relatie, kapte na de confrontatie alle communicatie met Gordon af. Volgens Kevins advocaat had de entertainer na de aanvaring een “duidelijk plan” om Kevin te beschadigen en ondervindt de man “tot op de dag van vandaag last en hinder” van Gordons berichten.

Uitspraak

Kevin eist, nu alle berichten van social media zijn verdwenen, een contactverbod. Gordon wil een rectificatie zodat hij “gerehabiliteerd wordt in mijn status als BN’er dat ik geen leugenaar ben”. Op 23 april doet de rechter uitspraak.

Spijt

Eenmaal buiten de rechtszaal reageerde Gordon nog kort op het fysieke geweld: “Er zijn die avond allemaal dingen gebeurd. Het spijt me, meer kan ik er niet over zeggen.” Ook schaamt Gordon zich diep, omdat hij Kevin heeft geholpen examenfraude te plegen. Volgens Gordon wilde Kevin zo graag met hem mee op vakantie naar Kaapstad, dat de arts in opleiding anderen betaalde om een onderzoeksverslag te schrijven. De 2500 euro die Kevin daarvoor nodig had, kreeg hij van Gordon. “Dat had ik nooit moeten doen”, zegt hij nu. “Ik deed mee in een soort van verliefde waanzin.” Kevin ontkent de fraude.

Beeld: Hollandse Hoogte

Shoppen is altijd een goed idee