Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Gooische moeder Pauline Wingelaar openhartig over verlies dochtertje: ‘Zolang zij niet opgaf, gaf ik ook niet op’

Gooische moeder Pauline Wingelaar openhartig over verlies dochtertje: ‘Zolang zij niet opgaf, gaf ik ook niet op’

Gooische moeder Pauline Wingelaar openhartig over verlies dochtertje: ‘Zolang zij niet opgaf, gaf ik ook niet op’

Echte Gooische moeder Pauline Wingelaar verloor dit jaar haar dochtertje Belle. Belle werd te vroeg geboren na 22 weken zwangerschap en heeft het helaas niet gered. In de serie Echte Gooische Moeders vertelt Pauline vandaag over de bevalling en het verdriet. 

Gooische moeder Pauline

Pauline Wingelaar was 22 weken zwanger toen plotseling haar vliezen braken. Het was nog veel te vroeg in de zwangerschap, dus werd ze opgenomen in het ziekenhuis en moest daar plat liggen om de geboorte van haar dochtertje uit te stellen. “Ik lag die dag dat het gebeurde en de dag erna gewoon plat. En ik dacht: ik ga gewoon stilliggen en ik ga hier voor vechten. Ik ga niet opgeven. Ik zat in een soort ontkenningsfase”, vertelt ze in Echte Gooische Moeders.

Het was een stressvolle en onzekere periode. Pauline raakte behoorlijk in paniek, omdat ze bang was dat het fout zou gaan. Ze hoopte dat de bevalling uitgesteld kon worden. “Ik wilde er niet aan geloven dat het fout ging. Ik dacht ook, net zoals bij Diederik die met 33 weken geboren is, dit gaan we wel samen doen. Ik kreeg een soort van kracht.”

Lees ook
Kinderen van Marco Borsato worden bedreigd: ‘Te laag voor woorden’

Geboorte Belle

Haar ongeboren dochter was een vechtertje. “Het was een bikkel. Ik noemde haar altijd Madeliefje in mijn buik. Zij gaf niet op. Zolang zij niet opgaf, gaf ik ook niet op”, vertelt Pauline geëmotioneerd. Uiteindelijk bevalt Pauline veel te vroeg, op 30 september, van dochter Belle Bisschop van Tuinen. Haar dochtertje overleed aan de gevolgen van de vroeggeboorte. Later bleek dat Pauline een ontsteking had, wat zorgde voor complicaties leidend tot de vroeggeboorte.

Pauline en haar man Harmen Bisschop van Tuinen zijn al ouders van twee zonen. In 2015 kwam Reinier ter wereld en in 2017 beviel de Gooische Moeder van Diederik. Het heeft lang geduurd voor Pauline weer zwanger raakte na haar zoontjes. Ze heeft meerdere fertiliteitstrajecten gevolgd voor ze zwanger werd van Belle.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: BrunoPress