Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Gerard Joling wordt beschuldigd van plagiaat: ‘Totale onzin’

Gerard Joling wordt beschuldigd van plagiaat: ‘Totale onzin’

Gerard Joling wordt beschuldigd van plagiaat: ‘Totale onzin’

Gerard Joling zijn nieuwe nummer, ‘Los Met Z’n Allen’, ligt onder vuur. Het valt niet heel goed bij sommige radiodj’s. Giel Beelen beschuldigt Gerard namelijk van plagiaat. Zijn nieuwe nummer klinkt hem té bekend in de oren. 

Verdacht veel

Giel Beelen liet aan zijn luisteraar horen, dat ‘Los Met Z’n Allen’ verdacht veel op twee andere bekende hits lijkt. Beelen laat de drie nummers door elkaar horen. Gerard zijn nieuwe nummer, Leef van André Hazes en I Will Survive van de Hermes House Band. Volgens Giel heb je niet eens door dat je in het andere liedje zit. Hij snapt wel waarom Gerard de laatste tijd zo weinig op de radio te horen is. ‘De plagiaatpolitie vindt dit wel degelijk een zaakje.’

Totale onzin

Giel probeerde Gerard te bellen en vragen om uitleg, maar de zanger gaf geen kick. ‘Dat snap ik. Hij heeft natuurlijk ook een schnabbel zoals het hoort op de vrijdagavond.’ Joling is boos op alle beschuldigingen. Hij snapt niet waarom hij zich nog druk maakt om een radio dj. ‘Zit ik me hier op mijn 61e nog druk te maken,’ vertelt hij tegen Evert Santegoeds.

‘Kijk, de akkoorden voor dit nummer zijn al eerder in heel veel andere liedjes gebruikt. Maar ik zie niet in waarom dat plagiaat zou zijn,’ legt producer Marcel Schimscheimer uit in Shownieuws. ‘Ik vind dat onzin.’ Ook is de beschuldiging volgens de schrijvers totale onzin.

Lees ook
Máxima verrast met haar nonchalante kapsel: ook een staartje staat haar enig

Zand erover

Volgens Evert wordt de feestvreugde nu een beetje verpest. ‘Hij voelt zich in zijn integriteit aangetast. En vindt het met name heel naar voor John van Katwijk, de producer van het nummer, die ernstig ziek is.’ Gerard gunt hem nog een grote hit.

Uiteindelijk vertelt Giel aan Shownieuws, dat hij het met Gerard eens is. ‘Er zijn heel veel nummers die op elkaar lijken. Maar ik vond het gewoon lachen om het naast elkaar te leggen.’ Beelen zegt dat hij Joling nog even zal appen. Zand erover en klaar.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Linda | beeld: BrunoPress