Je bent hier: Home > Celebs > ‘Verslaafde’ Frits Wester krijgt nieuwe kans bij RTL: afgekickte verslaggever terug op tv

‘Verslaafde’ Frits Wester krijgt nieuwe kans bij RTL: afgekickte verslaggever terug op tv

Celebs
‘Verslaafde’ Frits Wester krijgt nieuwe kans bij RTL: afgekickte verslaggever terug op tv

Frits Wester gaat dinsdag weer aan het werk als politiek verslaggever voor ‘RTL Nieuws’. Hij keert terug na een rustpauze van enkele maanden die hij gebruikte om aan zijn alcoholprobleem te werken.

Druk aan herstel gewerkt

“Ik ben RTL heel dankbaar voor de tijd en rust die ik heb gekregen om aan mijn herstel te werken”, laat Frits in een statement weten. “Nu heel veel zin om mentaal en fysiek weer fit aan de slag te gaan. Want het Binnenhof en mijn collega’s heb ik wel gemist de afgelopen maanden. Ook hebben alle lieve, aardige en opbeurende reacties van zoveel verschillende mensen mij heel erg goed gedaan en geholpen.”

Ontkenningsfase

Frits kwam begin september tijdens een uitzending van RTL Nieuws moeilijk uit zijn woorden. Aanvankelijk zei hij dat hij heel moe was, maar al gauw deden geruchten over een hardnekkige alcoholverslaving de ronde. Dat deed Frits in een latere reactie af als ‘gelul’. “Ik drink al bijna niet meer”, zei hij enkele dagen na het incident, dat hem onder meer zijn aandeel van de verslaggeving van Prinsjesdag kostte.

Lees ook
Riskeert Frits Wester ontslag na ‘dronken’ televisieoptreden?

Nuchter worden in Zuid-Afrika

Een paar weken later gaf hij toch toe inderdaad een alcoholprobleem te hebben. Hij verbleef vervolgens in een kliniek in Zuid-Afrika, waar verslaafden doorgaan zes weken verblijven. De presentator liet in oktober, toen hij terugkwam van rehab, al weten dat hij maar liefst dertien kilo af is gevallen. Dat is overduidelijk te zien: de beste man is haast onherkenbaar!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee