Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Fred van Leer doet nog één keer zijn verhaal over gelekte sekstape: ‘Ik zat in een soort psychose’

Fred van Leer doet nog één keer zijn verhaal over gelekte sekstape: ‘Ik zat in een soort psychose’

Fred van Leer doet nog één keer zijn verhaal over gelekte sekstape: ‘Ik zat in een soort psychose’

Het jaar 2020 was verschrikkelijk voor Fred van Leer (44). De stylist beleefde de donkerste periode uit zijn leven nadat er en sekstape van hem uitlekte, hij thuis overvallen werd en hij het leven niet meer zag zitten. In de nieuwste LINDA. doet Fred ‘nog één keer’ zijn verhaal, ondanks dat hij daar eigenlijk helemaal geen zin in heeft.

Oprah van de lage landen

Aan journalist Eva Hoeke biecht hij alles op. “Ik ben baas over mijn eigen leven en daarbij laat ik me door niets of niemand dwingen. Maar ik moest toch een kéér. Van mijzelf. In Amerika doe je je verhaal dan bij Oprah en in Nederland bij LINDA., zo simpel is het”, zo begint Fred het gesprek.

Psychose

Hij ging door een diep diep dal en is blij dat hij er weer uit gekropen is. Op een avond in november komt hij erachter dat er een seksvideo van hem in omloop is. “Als vrienden en collega’s je gaan appen, dan zie je ineens vóór je wie dat filmpje allemaal heeft zitten bekijken. Dat is zo vernederend. Ik kwam gillend aan bij een vriendin die bij me in de straat woont, ik sloeg alleen maar wartaal uit. Achteraf denk ik dat ik in een soort psychose zat. Ik wilde gewoon dood. Dat heb ik ook dertig keer geroepen: ‘Ik wil dood, ik wil dood, ik wil dood’. Ik was helemaal de weg kwijt.” In een video biechtte Fred niet veel later op zichzelf iets te hebben aangedaan.

Gewelddadige overval

Net als de stylist een beetje bijgekomen is van het hele ‘seksvideo-verhaal’, komt Fred’s leven opnieuw op z’n kop te staan. Als er aangebeld wordt door een pakketbezorger en Fred de deur via een camerasysteem opent, blijkt de bezorgen een overvaller met een handlanger. Als Fred ziet dat de man die de trap oploopt een pruik draagt, weet hij dat het foute boel is. “Het is gewoon die Rolex-bende die nu bij iedereen aanbelt, bij Amanda Balk, bij Nikkie Tutorials, iedereen. Dus ik ga staan, gefocust, geaard, dat had ik geleerd van mijn coach, en wanneer hij bijna boven is, trap ik hem zo weer terug de trap af. En ik blééf trappen, in zijn buik, nek, gezicht, alles”, vertelt hij.

‘Pannenkoek, schiet me dood dan!’

Fred gaat verder: “Ik ging maar door, vanuit een soort oerkracht, ik weet niet wat het was. Adrenaline waarschijnlijk. Ondertussen kwam er een tweede man naar boven. Hij riep: ‘Ik heb een gun, ik schiet je dood.’ En het enige dat ik zei was: ‘Nou, kom dan, pannenkoek! Schiet me dood dan!’ Toen gaf ik die eerste gozer nog een trap, en in zijn val naar beneden nam hij zo die tweede mee. Een soort domino-effect.”

Lees ook
#Throwback: zo zag Fred van Leer er nog uit toen hij een puber was

‘Overval heeft me geholpen’

“Mijn vriend Michael dacht dat dit de genadeklap zou zijn. Maar hij ziet mij zitten in een stoel – en dit klinkt heel theatraal, maar dat ben ik nu eenmaal – en ik herrijs als een feniks uit de as. Ja, echt. Het is heel gek, maar deze overval heeft me geholpen. Ineens wás ik er weer, alsof ik de controle terug had. Mijn leven, mijn regels.” Fred hield zelf een gebroken en gekneusde rib aan de overval. Op dit moment werkt de stylist aan zijn herstel. Hij is er nog niet, maar het gaat steeds beter.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: STORY | Beeld: BrunoPress