Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Huilende Fred van Leer deelt hartverscheurende video: ‘Ik heb mezelf iets aangedaan’

Huilende Fred van Leer deelt hartverscheurende video: ‘Ik heb mezelf iets aangedaan’

Celebs
Huilende Fred van Leer deelt hartverscheurende video: ‘Ik heb mezelf iets aangedaan’

Fred van Leer heeft in een openhartige video op zijn Instagramkanaal in tranen meer verteld over de nasleep van de video die er van hem uitlekte. De stylist en presentator laat hierin aangeslagen weten woedend te zijn op de media die onjuiste verhalen over hem hebben gepubliceerd.

Heftig en emotioneel

Vorige week lekte er een seksvideo van Fred uit. Enkele dagen daarna maakte zijn management bekend dat hij in het ziekenhuis was opgenomen, waarna er ook media waren die berichtten dat hij zou zijn overleden. Fred deelt nu, voor zijn gevoel “gedwongen”, een video waarin hij uitlegt wat er met hem gebeurd is afgelopen week. En daar krijg je een brok van in je keel.

‘Compleet in paniek’

“Ik begin dit filmpje met een zucht”, zegt Fred, die maandag weer thuiskwam uit het ziekenhuis. “En dat is omdat ik er eigenlijk nog helemaal niet klaar voor ben om iets van me te laten horen.” De stylist vertelt dat hij woensdag ontdekte dat er privébeelden van hem waren verspreid. “Dan verdwijnt de wereld onder je voeten. Ik was compleet in paniek.” Fred kreeg vervolgens veel steun van vrienden.

Zelfbescherming

Hij besloot zich vrijdag op te laten nemen in een kliniek. “Dat was de enige plek in de omgeving waar op dat moment nog plek voor mij was. Mijn vrienden konden op dat moment niet de professionele hulp bieden die ik nodig had.” Fred verbleef er korter dan een dag, omdat de psycholoog constateerde dat hij daar niet thuishoorde, en kreeg toen weer gezelschap en hulp van geliefden. Hierbij werd ook besloten om zijn telefoon af te nemen, zodat de stylist geen negatieve reacties zou lezen over de gelekte video.

‘Door de lieve mensen om mij heen ben ik er nog’

“Zondag ging het mis”, vertelt Fred, die toen weer alleen thuis was. “Ik had nog een andere telefoon in huis en heb, heel dom, toen stiekem toch gekeken. En al krijg je honderd mooie reacties en één kutreactie, die kutreactie blijft hangen. Zonder in details te treden… En ik heb heel lang nagedacht of ik dit nou wel of niet moet zeggen, maar ik ga het wel zeggen want ik wil de regie in eigen hand nemen. Ik heb mezelf toen iets aangedaan. En omdat er zoveel goede mensen in mijn omgeving zijn die heel accuraat hebben kunnen handelen. Door deze mensen ben ik er nog.” De stylist en presentator is vervolgens opgenomen in het ziekenhuis.

Berichten over dood

De stylist vertelt dat hij voor zijn opname uit zijn huis werd getakeld, waarbij zijn gezicht werd bedekt. Een buurman van hem maakte hier foto’s van, waarna het gerucht ontstond dat hij zou zijn overleden. “Ik woon in een herenhuis, mijn slaapkamer is hoog. Het was koud en winderig en een broeder heeft toen mijn gezicht bedekt”, aldus Fred. “Ik kon niet met een brancard naar beneden.” Fred bedankt op sarcastische wijze de onbekende buurman die het nodig vond hier vele foto’s van te verspreiden.

‘Kijk het desnoods, maar verspreidt het niet’

Fred is dankbaar voor alle steun die hij van vrienden, familie en instanties heeft gekregen en benadrukt dat niet iedereen zo’n vangnet heeft als hij. De stylist vraagt mensen goed na te denken voor ze privébeelden verspreiden. “Ik begrijp dat je het filmpje krijgt en denkt: Jezus, wat heftig. Of dat je moet lachen. Kijk het desnoods, liever niet, maar gooi het daarna van je telefoon af. Stuur. Het. Niet. Door. De gevolgen zijn niet te overzien”, aldus Fred, wiens stem gedurende de verdrietige video meer dan eens breekt.

Lees ook
Fred van Leer laat eerder dan verwacht van zich horen na ziekenhuisopname: ‘Dit geeft mij zoveel kracht’

#TeamFred

“Er is een hashtag #TeamFred ontstaan en door wie weet ik niet. Ik had het fantastisch gevonden als er drie jaar geleden ook een hashtag voor Patricia was geweest. Want die heeft het toen ook nodig gehad. En iedereen die dit meemaakt heeft dit nodig”, aldus de stylist. “Ik heb gevraagd om rust. Ik hoop dat jullie me dat gunnen. Lieve mensen, ik kan dit aan en ik heb heel veel zin in de toekomst.”

Denk je aan zelfmoord? Neem contact op met 113 (0800 0113). De crisislijn is 24/7 open, ook kun je er terecht voor therapie met een psycholoog, of doe de zelfhulpcursus. Anoniem en vertrouwelijk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fred van Leer (@fredvanleer) op

Bron: NU.nl | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee