Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Fred van Leer neemt belangrijk besluit na uitlekken privébeelden: ‘Ik ga voor mijn geluk’

Fred van Leer neemt belangrijk besluit na uitlekken privébeelden: ‘Ik ga voor mijn geluk’

Celebs
Fred van Leer neemt belangrijk besluit na uitlekken privébeelden: ‘Ik ga voor mijn geluk’

Fred van Leer (44) gaat door een heftige periode heen. Vorige week lekten er privébeelden uit van de stylist en kort erna maakte zijn management bekend dat hij was opgenomen in het ziekenhuis. Gisteren deed hij in een emotionele video uit de doeken wat er allemaal gebeurd was en nu is de presentator terug met een nieuw filmpje. Hierin vertelt hij besloten te hebben om geen aangifte te doen na het uitlekken van de seksvideo.

Fred van Leer geen aangifte

De stylist heeft de keuze gemaakt, omdat hij niet het gevoel heeft zichzelf daarmee verder te helpen. “Mijn manager Conny, die al veertien jaar mijn manager is, die kwam met de zin: ‘Ga je voor je geluk, of voor je gelijk?’ Ik ga voor mijn geluk”, aldus Van Leer.

‘Flikker op’

In de video vertelt de presentator dat hij gezien heeft hoe aangifte doen niet per se mensen verder heeft geholpen, zoals bij goede vriendin Patricia Paay van wie ook seksueel getinte beelden werden verspreid. “Drie jaar lang wordt het opgerakeld, drie jaar lang ben je daarmee op het nieuws, drie jaar lang moet je opnieuw je verhaal vertellen. En wat krijgt diegene? Die moet twee middagjes schoffelen en jij krijgt een doosje kersenbonbons. Flikker op.”

Toekomst

De stylist zegt door te willen met zijn leven en zich te willen concentreren op de toekomst. Hij belooft zijn volgers de komende tijd op de hoogte te houden van waar hij mee bezig is.

Patricia Paay

Patricia Paay besloot wel aangifte te doen. De twee mannen die betrokken waren bij verspreiding van een seksueel getinte video van haar werden veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een maand en een voorwaardelijke taakstraf van vijftig uur.

Lees ook
Huilende Fred van Leer deelt hartverscheurende video: ‘Ik heb mezelf iets aangedaan’

Emotionele video

Donderdag besloot Fred zelf de regie in handen te nemen en verhaal te doen van wat zich de afgelopen week had afgespeeld. In een hartverscheurende video vertelde hij dat hij compleet in paniek was toen hij te horen kreeg dat er een video van hem rondging. Ook vertelde hij opgenomen te zijn geweest in een kliniek, maar al na minder dan een dag bleek dat hij daar niet thuishoorde. Eenmaal thuis ging het zondag mis. “Zonder in details te treden… En ik heb heel lang nagedacht of ik dit nou wel of niet moet zeggen, maar ik ga het wel zeggen want ik wil de regie in eigen hand nemen. Ik heb mezelf toen iets aangedaan. En omdat er zoveel goede mensen in mijn omgeving zijn die heel accuraat hebben kunnen handelen. Door deze mensen ben ik er nog.”

Denk je aan zelfmoord? Neem contact op met 113 (0800 0113). De crisislijn is 24/7 open, ook kun je er terecht voor therapie met een psycholoog, of doe de zelfhulpcursus. Anoniem en vertrouwelijk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Brunopress, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee