Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Frank sneert opnieuw naar Rogier na scheiding en gunt ex geen cent: ‘Je denkt toch niet dat ik gek ben?’

Frank sneert opnieuw naar Rogier na scheiding en gunt ex geen cent: ‘Je denkt toch niet dat ik gek ben?’

Frank sneert opnieuw naar Rogier na scheiding en gunt ex geen cent: ‘Je denkt toch niet dat ik gek ben?’

Al maanden houdt het huwelijk van Rogier Smit (46) en Frank Jansen (74) de gemoederen bezig. Waar eerst het hardnekkige gerucht ging dat de scheiding al was aangevraagd, werd deze roddel even later toch ontkend. Maar nu lijkt de koek toch écht op te zijn tussen beide mannen. Sterker nog, de situatie zou zo onhoudbaar zijn geweest dat Frank zijn ex gevraagd zou hebben om te vertrekken. Het moddergooien is overigens nog steeds niet voorbij: de oudste van het stel heeft opnieuw een flinke sneer uitgedeeld aan zijn voormalige partner.

Scheiding Frank en Rogier

Dat Frank en Rogier graag via de media ruziën, is inmiddels wel duidelijk. Waar Frank eerst een paar opmerkelijke uitspraken deed over hun huwelijk, deed Rogier er even later een schepje bovenop door flink naar zijn ex te sneren. Nu is het weer Jansen die de beerput opentrekt.

Enorm geschrokken

In een gesprek met Weekend maakt Frank duidelijk dat Rogier níet op een financiële tegemoetkoming hoeft te rekenen. De twee zijn namelijk niet getrouwd in gemeenschap van goederen. “Je denkt toch niet dat ik gek ben?”, aldus Frank. Opmerkelijk detail: Rogier was er niet van op de hoogte dat ze ooit zonder die voorwaarden in het huwelijksbootje zijn gestapt. “Hij had er nooit naar gevraagd en is enorm geschrokken toen hij navraag bij de notaris ging doen hoe de situatie ervoor stond.”

Eigen geld

Een flinke schok dus voor Rogier, maar Frank is niet anders gewend. “Ik zei: ‘Ja jongen, bij jou in de familie is dat niet zo geregeld, maar bij ons in de familie trouwen we niet in gemeenschap van goederen’. Wij trouwen met onze eigen spullen”, vervolgt Jansen. Zijn voormalige partner zal dus geen cent meer ontvangen als de scheiding eenmaal rond is. “Waarom zou ik, hij verdient toch zijn eigen geld?”

‘Kon het niet meer aan’

Eerder liet Frank al weten dat hij Rogier had verzocht om ergens anders te gaan wonen. “Omdat zijn jeugdige enthousiasme mij iets te veel werd. Ik kon het niet meer aan”, gaf Jansen toe. “Ik ben zelf ook jong en enthousiast is geweest, maar bij hem ging dat door in dat er niet meer geslapen werd.”

Onhoudbare situatie

Na een moeilijk gesprek heeft Rogier zijn spullen gepakt. “Uiteindelijk is dat niet zo lief gegaan, maar hij is wel vertrokken”, vertelde Frank. Hun wegen zijn dus gescheiden, maar dat was ook wel nodig. “Het was geen houdbare toestand meer hier thuis.”

Huwelijksproblemen

Begin oktober werd bekend dat het huwelijk van Frank en Rogier in zwaar weer zou verkeren. “Hij is naast zijn schoenen gaan lopen en daarmee maakt hij zich zeker niet geliefd bij de mensen om mij heen. Rogier’s houding in ons nieuwe programma wordt hem niet door iedereen in dank afgenomen”, zei Frank destijds in een interview met Privé. Bij die woorden bleef het toen niet. De twee waren zó klaar met elkaar dat Frank zijn spullen pakte en naar hun huis in Frankrijk ging, terwijl Rogier achterbleef in Den Haag.

Lees ook
Écht einde verhaal? Na grote stap Rogier valt breuk met Frank haast niet meer te ontkennen

Geruchten scheiding

Waar eerst het hardnekkige gerucht ging dat het huwelijk – na meerdere pogingen – niét meer te redden was en de scheiding inmiddels was aangevraagd, lieten de twee slechts een dag later weten dat daar niets van klopte. “Het is je reinste lariekoek”, zei Frank toen. Rogier vulde hem aan met een paar veelzeggende woorden. “Spreken is zilver, zwijgen is goud.” Onlangs maakten de twee het nóg verwarrender met een mysterieuze post op Instagram. Kort erna werd bekend dat Rogier zijn eigen paleis (voor een prikkie #punintended) had gekocht in de Hofstad.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FrankJansen (@frankjansen070)

Bron: Story.nl | Beeld: Brunopress, Instagram