Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Frank Dane stopt met zijn ochtendshow bij 538 en wil géén afscheidsshow

Frank Dane stopt met zijn ochtendshow bij 538 en wil géén afscheidsshow

Frank Dane stopt met zijn ochtendshow bij 538 en wil géén afscheidsshow

Afgelopen dinsdag werd bekendgemaakt dat Frank Dane stopt met zijn ochtendshow. Na drie jaar moet Frank plaats maken voor Wietze de Jager en Klaas van der Eerden. Frank heeft geen afscheidsshow gedaan en stopt per direct.

Nieuwe show

Aanstaande maandag nemen Wietze en Klaas de ochtenduren van Frank Dane al over. In het programma Weekend waren de Jager en Van der Eerden al vaak samen te horen. “Met de nieuwe ochtendshow gaat 538 een volgende fase in”, vertelt radiodirecteur Coco Hermans. “Door de jaren heen ontwikkelt ons publiek zich en het is voor een hitstation heel belangrijk met de luisterbehoefte mee te groeien. Eind november hebben we een start gemaakt met het aanpassen van onze programmering en de nieuwe ochtendshow is daarin een volgende stap.”

Overname

In januari 2019 volgden Frank en zijn team Edwin Evers op. Evers was jarenlang dé ochtendradio-dj van 538 met zijn programma Evers Staat Op. Hermans benadrukte destijds erg dankbaar te zijn met de overname. “Wij gaan ervan uit dat wij ook in de toekomst met Frank en zijn team bij 538 zullen blijven samenwerken.” Talpa laat weten dat ze in gesprek zijn met Frank over zijn toekomst bij Radio 538. “Wat ons betreft blijft Frank zeker betrokken bij 538. Wij hebben ideeën over de volgende fase van zijn carrière en zijn daar op dit moment over in gesprek met hem en zijn team”, zegt een woordvoerder.

Er komt geen afscheidsshow, hiervoor zou Frank bewust hebben gekozen. “Ik heb het gevoel dat ik met Missie 538 een heel mooi punt heb gezet achter precies drie jaar fantastische ochtendradio”, aldus Frank over zijn stop bij 538.

Lees ook
Opnieuw een break-up? Marco Borsato draagt zijn trouwring niet meer

Bewezen

Wietze en Klaas hebben zich volgens Coco al bewezen als goede radiomakers. Ze hebben laten zien dat ze “midden tussen de luisteraars te staan en met enorm veel creativiteit, energieke en onderscheidende radio te kunnen maken”. Het duo krijgt gezelschap van nieuwslezer Mart Grol.

Het is niet de eerste keer dat De Jager een ochtendprogramma had. Samen met zijn toenmalige vriend Mattie Valk maakten ze tussen 2012 en 2017 samen de ochtendshow van Qmusic. Echter gingen zij na een aantal jaar met ruzie uit elkaar, Wietze maakte toen de overstap naar 538.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl, Story | Beeld: ANP