Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Zó zag ‘Wie is de Mol?’-presentator Rik van de Westelaken er vroeger uit

Zó zag ‘Wie is de Mol?’-presentator Rik van de Westelaken er vroeger uit

Celebs
Zó zag ‘Wie is de Mol?’-presentator Rik van de Westelaken er vroeger uit

Hoewel hij jarenlang als verslaggever en presentator werkte bij omroepen als AT5 en NOS, kennen we Rik van de Westelaken (49) nu vooral als de presentator van het populaire programma ‘Wie is de Mol?’. Ook zo benieuwd hoe Rik er vroeger uitzag, in zijn beginjaren als televisiejournalist? Flair zocht het voor je uit.

Dit was Rik van de Westelaken vroeger

Op zestienjarige leeftijd begon Rik van de Westelaken al zijn carrière bij omroep Kersenland (later Skyline RTV) in Uden. Hierna werkte hij tot 1999 als redacteur, verslaggever en presentator voor de Amsterdamse lokale omroep AT5. Uit die tijd heeft de presentator een kiekje gedeeld die we je niet willen onthouden.

Kiekjes uit de oude doos

Op zijn Instagramaccount deelt Rik van de Westelaken zo nu en dan beelden van vroeger. Dan hebben we het niet alleen over foto’s uit zijn kindertijd, maar ook kiekjes van twee decennia terug, toen Rik nog een twintiger was. “De foto die voor altijd verstopt had moeten blijven in het archief van AT5”, schreef Van de Westelaken bij onderstaand kiekje, waarop de jonge presentator in actie te zien is, gekleed in een te groot pak. “Een jong ventje in een veel te groot pak. Fijn dat mijn kledingsmaak iets verbeterd is…”

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Ook deelde Rik deze foto van vroeger, toen hij nog maar twintig jaar oud was.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Kijk nou, dat smoeltje. 20 jaar.

Een bericht gedeeld door Rik van de Westelaken (@rik_van_de_westelaken) op

NOS Journaal

Na zijn tijd bij AT5 maakte Rik de overstap naar de NOS, waar hij aan de slag ging als verslaggever en presentator van het NOS Journaal. Na zeventien jaar het NOS Journaal te hebben gepresenteerd, was Van de Westelaken toe aan een nieuwe uitdaging. Toen hij in 2016 de kans kreeg om over te stappen naar een commerciële zender, greep hij die dan ook met beide handen aan. Maar na een aantal programma’s als Peking Express en Rik over de Grens keerde hij terug bij de publieke omroep.

De tekst gaat verder onder de foto.

Rik van de Westelaken in 2008.

Lees ook
Zó zag ‘Wie is de Mol?’-finalist Jeroen Kijk in de Vegte er vroeger uit

Wie is de Mol?

Na in 2015 zelf meegedaan te hebben aan Wie is de Mol? (én er met de winst vandoor te zijn gegaan), nam Rik in 2018 het stokje over van Art Rooijakkers als presentator van het spelprogramma. Momenteel presenteert hij Wie is de Mol? voor de vierde keer.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl | Beeld: AVROTROS

Shoppen is altijd een goed idee