Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Foto van Adele’s bizarre bikini body gaat viral, maar níet vanwege die jaloersmakend slanke taille

Foto van Adele’s bizarre bikini body gaat viral, maar níet vanwege die jaloersmakend slanke taille

Foto van Adele’s bizarre bikini body gaat viral, maar níet vanwege die jaloersmakend slanke taille

Dat Adele turboveel is afgevallen, is geen nieuws meer. Maar de zangeres deelde tot dusver nog maar weinig foto’s van haar ‘nieuwe’ lijf, laat staan in bijna ontblote vorm. Een nieuw bikini-kiekje gaat dan ook als een tierelier het wereldwijde web over, maar het gaat niet alléén maar over die duizelingwekkende slanke taille…

Bantoe-knotjes

De zangeres heeft zich op de foto bantoe-knotjes laten aanmeten, een kapsel dat oorspronkelijk door volkeren in centraal- en zuidelijk Afrika werd gedragen. Adele deelde de foto om stil te staan bij het afgeblazen carnaval dat jaarlijks in de Londense wijk Notting Hill wordt gehouden. Ze draagt op de foto een bikinitop met Jamaicaanse vlag en een verentooi en schrijft daarbij: “Blij wat het Notting Hill Carnival geweest zou zijn, mijn geliefde Londen.”

Cultureel jatwerk?

Een flink aantal volgers vindt haar haardracht en kleding gevallen van culturele toe-eigening, waarbij iemand die geen onderdeel van een bepaalde cultuur is, zich daar wel elementen van laat aanmeten. Die toe-eigening wordt vaak bekritiseerd, vooral als het witte personen betreft die onderdelen van een minderhedencultuur kopiëren.

‘Kon je geen paardenstaart dragen?’

“Hoe kan ze in deze tijd denken dat dit oké is?”, vraagt één van de volgers zich af in de meer dan 70.000 comments. Een ander schrijft: “Wat vermoeiend, deze foto. Kon je niet gewoon een paardenstaart dragen?” Weer een ander geeft Adele de wind van voren: “Je bent gewoon aan het trollen, aangezien je de aandacht op jezelf wil vestigen door zwarte mensen als kostuum te gebruiken. Waarom gebruik je je platform dan niet om je mening te geven, het bewustzijn te vergroten en wellicht geld in te zamelen voor de groep mensen waar je bij probeert te horen?”

Leven en laten leven

De zangeres krijgt ook bijval van mensen die vinden dat het mooi is een andere cultuur te eren, en Londenaars die stellen dat het Notting Hill Carnival juist een mengeling van culturen is. “Hou toch op met zeuren”, spreekt iemand de boze volgers aan. “Iedereen mag z’n haar dragen zoals-ie dat wil en dragen wat-ie wil. Wat is de volgende stap, zeggen dat witte kinderen zich niet mogen verkleden als Disney-prinsessen Vaiana en Pocahontas?”

Lees ook
‘Mysterie’ van het jaar opgelost: Adele deelt grote geheim achter giga gewichtsverlies

Scheiding

Eind juni werd bekend dat Adele een nieuwe relatie zou hebben met de Britse rapper Skepta, met Afrikaanse roots. Afgelopen oktober werden de twee voor het eerst aan elkaar gelinkt. Adele, die meer dan 44 kilo zou zijn afgevallen dankzij dít levensveranderende boek, maakte in april 2019 bekend dat ze na een relatie van ruim zeven jaar zou gaan scheiden van haar man Simon Konecki. De twee stapten in 2016 in het huwelijksbootje en kregen in 2012 een zoon: Angelo James Konecki.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy what would be Notting Hill Carnival my beloved London ????

Een bericht gedeeld door Adele (@adele) op

Bron: ANP | Beeld: ANP